Performation neemt de Praktijk Index over. Performation is een partner voor het ondersteunen van financiële en logistieke processen in ziekenhuizen. De overname van de Praktijk Index voegt hier expertise en tooling op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid aan toe. Voor het vastleggen van diagnoses past de Praktijk Index Artificial Intelligence en machine learning toe. Dat scheelt de zorgprofessional administratielast en kostbare tijd.

André van der Veen (de Praktijk Index): ’Een gemiddeld Nederlands ziekenhuis heeft 2300 ongeplande heropnames per jaar. Dat zijn er 6 per dag! Elke heropname is ongewenst, ten eerste voor de patiënt, maar ook voor het ziekenhuis. De directe en indirecte kosten van heropnames lopen in de miljoenen per jaar, voor ieder ziekenhuis. We kunnen met onze Reflex tool dagelijks zien waar de schoen wringt. Hier liggen op de korte termijn mogelijkheden een beter uitkomst tegen lagere kosten te realiseren. Dit kan Performation nu gedetailleerd in kaart brengen voor al haar klanten en ze ondersteunen met interventies om vermijdbare heropnames te voorkómen.

Artificial Intelligence

Je wilt met dit soort informatie snel kunnen werken. De ICD-10 registratie moet daarvoor bijgewerkt zijn. Om de registratieve last van de codering te minimaliseren heeft de Praktijk Index een instrument ontwikkeld dat met Artificial Intelligence het grootste deel van de diagnoses automatisch afleidt.’

Steven Lugard, CEO Performation: ‘De overname van de Praktijk Index is een mooie stap in onze missie. We bieden zorgaanbieders slimme oplossingen om grip te krijgen op hun processen. Hiervoor is actuele informatie over output, kosten, capaciteit èn kwaliteit een voorwaarde. Voor betere patiëntenzorg is het cruciaal om de enorme hoeveelheid data die in het ziekenhuis aanwezig is te benutten. Performation’s datagateway biedt de infrastructuur om dit te kunnen realiseren. We bundelen nu onze gezamenlijke expertise, innovatieve technologieën en hart voor de zorg.’

De overname wordt mede mogelijk gemaakt door Gilde Healthcare. Gilde Healthcare nam eind 2017 een belang in Performation, medio 2018 fuseerde HOTflo met Performation.