Als consultant binnen Performation bieden we lange termijn diensten aan. We zijn expert op het gebied van zorgregistratie en zorgadministratie en helpen zo om de best mogelijk resultaten te behalen met onze Notiz-producten op gebied van Daily Audit, Horizontaal Toezicht, Zelfonderzoek en automatisch registreren. Dit kunnen we alleen mogelijk maken door de samenwerking tussen de zorginstelling en onze consultants.

 

We beschikken over state-of-the-art kennis van het vakgebied zorgadministratie en zorgregistratie en investeren continue in de ontwikkeling van nieuwe kennis en concepten. Naast inhoudelijk advies, hebben wij ook de expertise in huis om ingezet te worden voor diverse andere doeleinden die hieronder beschreven worden.

Onderregistratie

We zien bij diverse ziekenhuizen dat de zorgregistratie en zorgadministratie niet altijd goed verloopt. Vaak kom dat omdat het ziekenhuis achterloopt op budget. Om te achterhalen waar het ziekenhuis mogelijk geldt laat schieten, realiseren onze ervaren consultants binnen 2-8 werkdagen een overzicht van financiële impact op mogelijk nog te registreren verrichtingen. Door middel van tweehonderd controleregels die onderregistratie tonen, achterhalen we waar inrichtingsfouten in een EPD zitten en sporen we daardoor onvolledige registratie op. Deze signaleringen zetten we om in te declareren euro’s per uur. Dit helpt jou bij het maken van een business case.

Interim opdrachten

Heerst er (tijdelijk) een te hoge werkdruk binnen jouw zorginstelling of is er vervanging nodig in verband met ziekte of zwangerschapsverlof? Wij bieden wij graag onze expertise aan om tijdelijk deze situatie te ondervangen.  Onze consultants hebben vaak een achtergrond als DBC-medewerkers, afgestudeerde artsen of zijn vakinhoudelijk bekwaam in de zorg. Wij weten hoe het ZIS werkt en zijn up-to-date van onze Notiz-producten.

Fatima Dani | Adviseur Zorgregistratie, ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

"Medische inhoud, wet en regelgeving, registratie en declaratie. Performation-consultants zijn van alle markten thuis en ondersteunen je."

Zorgadministratie

HIX-migratie

Wanneer zorginstellingen kiezen voor een overstap naar een (nieuwere) HiX-versie, spreken we van een migratie. Deze migratietrajecten naar bijvoorbeeld ‘HiX 6.3 standaard content’ brengen tal van wijzigen in de infrastructuur met zich mee. Voor een aantal ziekenhuizen en zorginstellingen werken onze consultants actief mee aan het succesvol doorlopen van het intensieve testtraject. Een traject waarin wij samen met jou de risico’s tot op de kleinste details in kaart brengen en waar alle stappen van het migratietraject tot in de puntjes zijn voorbereid, gespecificeerd en uitgevoerd. Onze consultants bieden naast een helicopterview, feitelijke kennis en ervaring ook een reëel beeld van de onvoorziene werkzaamheden na ‘Go Live’.

Zelfonderzoek

Notiz Zelfonderzoek ondersteunt bij het zelfstandig en efficiënt uitvoeren van een volledig zelfonderzoek conform alle, geldende en (jaarlijks) wijzigende wet- en regelgeving. Naast dat per ziekenhuis zelfstandig bepaald kan worden hoeveel ondersteuning gewenst is voor het zelfonderzoek, kan er ook voor gekozen worden om alle controlepunten door Performation te laten beoordelen en te laten corrigeren in het EPD. Zo kan je als ziekenhuis focussen op bijvoorbeeld de transitie naar Horizontaal Toezicht. Al meerdere jaren heeft ziekenhuis ZorgSaam het beoordelen en de gesprekken omrent het Zelfonderzoek in samenwerking met Performation succesvol afgerond.

Robotisering/Textanalyse

Het wegwerken van lijsten in het EPD of Notiz kost veel tijd. Automatisering is de oplossing doormiddel van de inzet van een robot of tekstanalyse. Neemt het veel tijd in beslag om lijsten in het EPD of Notiz weg te werken? Dan kan een robot of tekstanalyse de oplossing zijn.

Consultants binnen ons team hebben voor grote projecten een robot hebben ontwikkeld. Zo is er een robot ontwikkeld voor het LUMC om bijvoorbeeld lange lijsten met de controle op een COV-batch weg te werken. Naast het ontwikkelen van een robot zijn de medewerkers in het LUMC opgeleid door onze consultants om toekomstige robots zelf te ontwikkelen, waarbij wij altijd paraat staan voor ondersteuning.

Ook bij GGD GHOR heeft robotisering voor een oplossing gezorgd. Het ophalen van recente test- en vaccinatie uitslagen draagt bij aan het feit dat elke burger een juiste QR-code in zijn bezit heeft en de vrijheid van Nederland hiermee vergroot.

Naast robotisering geeft tekstanalyse ook een oplossing. E-health consulten zijn de laatste jaren in meervoud gestegen, dit zorgt voor veel foutieve of onderregistraties. Middels tekstanalyse wordt in het EPD naar specifieke woorden gezocht om registraties op te sporen op mogelijk juiste, onterechte en twijfelachtige registraties. De tool inclusief consultancy ondersteuning kan effectief gebruikt worden om foute registratie bij e-health consulten op te sporen. 

Ook graag de zorgadministratie op orde?

Laat een bericht achter en wij nemen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.