Capaciteitsmanagement in de zorg

Voor elke zorgorganisatie is het efficiënt benutten van beschikbare capaciteit essentieel. Met onze software optimaliseer je continu de capaciteit van bijvoorbeeld personeel, bedbezetting, poli of OK. Onze ervaren consultants geven graag advies.

Page header capaciteitsmanagement

Capaciteit staat onder druk

Capaciteit in zorgorganisaties staat door een groeiende zorgvraag en krapte op de arbeidsmarkt onder druk. Dit vraagt veel van jou als (capaciteits)manager. Je moet met beperkte middelen de productiviteit en efficiëntie van de zorgverlening verder verbeteren. Performation ondersteunt je hierbij. We hebben de ervaring, expertise en softwaremodules om met de huidige, beperkte capaciteit meer productie en betere zorg te leveren binnen élke zorgorganisatie, waaronder VVT-instellingen.

MedSpace: roosteren voor medisch specialisten

MedSpace is een innovatief online rooster-applicatie voor medisch specialisten, arts-assistenten en ondersteunend personeel. Het gebruik van MedSpace betekent een tijdsbesparing van 60% en veel gemak. Of het nu in ziekenhuizen met meerdere locaties of klinieken is: MedSpace biedt een hoge gebruiksvriendelijkheid, veel functionaliteiten en continue support.

Lees meer

Onze capaciteitssoftware geeft grip op de capaciteit in jouw ziekenhuis

De capaciteitssoftware van Performation helpt bij een doelmatige inzet van jouw poliklinieken, OK’s, bedden en zorgpersoneel.

  • Integraal begroten (financieel, productie, personeel, capaciteit) met de Productiecapaciteit
  • Bijsturen van de productie met het Tactical control center
  • Bijsturen van de personeelsinzet en de patiëntplanning met het Operational control center
  • Verbeteren van roosters en de verpleegkundige norm met Verpleegkundig Personeel
  • Verbeteren van het OK-schema met ORSO
  • Verbeteren van je prestaties met de Analysers
Auke Speet | Business area manager

Arbeidsmarkt staat onder druk

Hoe kan jouw zorgorganisatie ondanks beperkte middelen toch optimale zorg bieden? We hebben de ervaring, expertise en tools om met de huidige, beperkte capaciteit meer productie en betere zorg te leveren. Ik praat er graag eens met je over.

Contact
Auke
Auke

Trainingen & opleidingen

We verzorgen hoogwaardige en professionele trainingen en opleidingen. Hiermee blijf jij voorop lopen in jouw vakgebied.

Interim- & projectmanagement en consultancy

We hebben ons ten doel gesteld om de kwaliteit, toegankelijkheid, betaalbaarheiden het arbeidsklimaat van de zorg in Nederland duurzaam te verbeteren en hiermee waarde te creëren voor patiënt, medewerker en de maatschappij. Wij bieden:

 

Consultancy
We adviseren onze opdrachtgevers op grond van onze expertise en ervaring in combinatie met gericht onderzoek.

Verander- en projectmanagement
Structuur bieden aan veranderprogramma’s en het effectief beïnvloeden van gedragen cultuur in de organisatie.

Interim management
Tijdelijk invullen van de functie capaciteitsmanager, -adviseur of manager van de(opname)planning met als opdracht om een stevige basis te leggen voor integraal capaciteitsmanagement.

Advanced analytics
Het uitvoeren van scenario-analyses, simulaties en capaciteitsberekeningen op basis van business analytics en data mining, ondersteund met krachtige tools.

 

Wil je advies over de mogelijkheden voor jouw zorgorganisatie? Laat je contactgegevens achter zodat wij jou kunnen bellen voor een vrijblijvend gesprek.

Mijn contactgegevens

 

Onze aanpak kenmerkt zich door:

Excellente expertise
We zijn dé expert op het gebied van capaciteitsmanagement in de zorg. We beschikken over state-of-the-art kennis van het vakgebied en investeren continue in de ontwikkeling van nieuwe kennis en concepten.

Co-creatie
We werken op een creatieve wijze samen met onze opdrachtgevers aan een daadkrachtig resultaat. Altijd met oog voor het proces en de belangen van alle betrokkenen met als doel het ‘empoweren’ van het individu en de organisatie.

Meetbare uitkomsten
We hanteren een resultaatgerichte aanpak en geven rekenschap van onze toegevoegde waarde en de behaalde resultaten op basis van vooraf omschreven meetbare resultaat doelstellingen. Wij willen ‘gewoon’ impact maken.

Duurzame borging
We streven altijd naar een blijvend resultaat dat stevig verankerd is in de bedrijfsvoering en cultuur van de organisatie. Borging vormt een standaard en elementair onderdeel van onze aanpak.