Ontdek onze capaciteitssoftware

Een tekort aan personeel door ziekteverzuim en verloop: het beperkt jouw zorgorganisatie in het leveren van goede zorg én maakt wachtlijsten alsmaar langer. Hoe ga jij daarmee om? Personeel werven is één ding, je beschikbare capaciteit zo efficiënt mogelijk inzetten is minstens zo belangrijk! Hoe realiseer je dit? Maak kennis met onze capaciteitssoftware.

Capaciteitssoftware in actie

Onze capaciteitssoftware direct in actie zien? Consultant Anneloes Oude Weernink vertelt in deze video over personeelstekort in ziekenhuizen. Hoe helpt software bij het efficiënt plannen van beschikbare capaciteit?

Bekijk de video

Capaciteitssoftware & personeel

Wil jouw ziekenhuis in deze tijd patiënten tijdig kunnen helpen, dan is het optimaal inzetten van het beperkt beschikbare personeel cruciaal. Dit vraagt organisatorische flexibiliteit, en veerkrachtigheid van je medewerkers. Onze capaciteitssoftware ondersteunt hierbij. 

Matthijs Blaazer
Capaciteitsadviseur Slingeland Ziekenhuis:

"We kunnen per polikliniek zien hoeveel patiënten zijn gezien en hoeveel er gezien hadden moeten worden. Zo is in één opslag duidelijk of bijsturing nodig is en kunnen we snel schakelen”


Met onze capaciteitssoftware…

✔️ Maak je werkdruk weer behapbaar en zet je beschikbaar personeel effectiever in.
✔️ Heb je jouw strategische, tactische én operationele planning op 1 plek. 
✔️ Blijft jouw zorgorganisatie toegankelijk voor patiënten met een zorgvraag.
✔️ Is jouw financiële capaciteits- en formatiebegroting in 1 overzicht terug te vinden.
✔️ Creëer je een aantrekkelijk werkklimaat voor jouw personeel. 
✔️ Kun je blijven werken aan kwalitatief goede zorg.

Je bepaalt op basis van de productiebegroting en -afspraken integraal de benodigde poli-, OK- en beddencapaciteit. Hierbij wordt rekening gehouden met de dynamiek in de zorg(vraag), de financiële begroting en verplaatsing van zorg.

Download Document

Personeelstekort in de zorg

Het heerst overal. Hoe gaat jouw zorgorganisatie ermee om? We bieden je graag deze checklist om de beschikbare capaciteiten binnen jouw zorgorganisatie effectief in te zetten. 

Download de checklist

O.a. deze ziekenhuizen werken met onze capaciteitssoftware

Meer weten?

Ontdek wat onze capaciteitssoftware voor jou kan betekenen. We geven je graag een demonstratie.

Laurentius en UMC Utrecht gebruiken capaciteitssoftware

De zorg moet over de zorg gaan, dan wil je niet afgeleid worden door capaciteitsvraagstukken zoals personeelskrapte. De capaciteitssoftware van Performation helpt om focus op patiëntenzorg te houden. Rob Oudenhoven van Laurentius en Arjan van Hoorn UMC Utrecht vertellen hoe capaciteitssoftware hun ziekenhuis helpt bij het verkrijgen van inzicht in beschikbare capaciteiten.

Bekijk de video

Ook zij gebruiken onze capaciteitssoftware

Over Performation

In jouw zorgorganisatie draait alles om de beste zorg voor patiënten. Performation ondersteunt in de effectiviteit van de organisatie, met behulp van slimme software, data en advies. Met name op het gebied van capaciteitsmanagement, financiën, zorgregistratie en managementinformatie.

Continu werken we aan verbeteringen om de besturing nog efficiënter te maken. Daarbij zijn innovatie, optimalisatie en doelmatigheid onze drijfveren. Wij optimaliseren zo de bedrijfsvoering van jouw zorgorganisatie, zodat jij je kunt richten op  patiënten.