TOPclass  |  7 februari 2024

TOPclass Healthcare Capacity Management

De TOPclass Healthcare Capacity Management is een gevarieerd trainingsprogramma dat opleidt tot adviseur/manager integraal capaciteitsmanagement in ziekenhuizen in 11 maanden tijd.
Inschrijven
Page header small :opleiding:topclass hospital capacity management:

Voor sterk capaciteitsmanagement in het ziekenhuis

Zorg die duurder wordt, verpleegkundigen die rennen en vliegen en patiënten die aandacht en de juiste zorg willen. Het in balans brengen van kwaliteit van zorg, een gezond arbeidsklimaat en dat voor een goede prijs is voor elk ziekenhuis een grote uitdaging.

 

Integraal capaciteitsmanagement is de oplossing. Dat is niet alleen het implementeren van slimme software die capaciteiten inzichtelijk maakt, integraal capaciteitsmanagement betekent ook het voeren van het juiste gesprek met de juiste betrokkenen. Het adequaat inzetten van capaciteiten en de organisatie meenemen in capaciteitsmanagement vraagt vakmanschap.

Capaciteitsmanagement in de zorg

De TOPclass Healthcare Capacity Management is een opleiding in capaciteitsmanagement die zorgprofessionals klaarstoomt voor de cruciale rol van capaciteitsmanager of -adviseur. Een rol die onmisbaar is binnen een financieel gezond ziekenhuis dat hoogwaardige patiëntenzorg levert.

De pandemie lijkt voorbij, maar de uitdagingen van het ziekenhuis zijn er niet minder op geworden. Zo zorgt het hoge ziekteverzuim dagelijks nog voor knelpunten om nodige zorg te leveren. Hoe blijf je ondanks beperkte capaciteit toch toegankelijk voor patiënten, houd je daarbij de kwaliteit van zorg hoog en het financiële resultaat goed?

Datum

7 februari 2024

Locatie

Auditorium Bilthoven

Entree

6.995,– (excl. btw)

Doelgroep

(capaciteits)managers, financiële en business controllers (HBO werk- en denkniveau)

Inschrijven

De opleiding…

  • is voor zorgprofessionals met een HBO+/academisch werk- en denkniveau.
  • is voor zorgprofessionals met minimaal 3 jaar werkervaring binnen een ziekenhuis.
  • vormt een uitstekend vervolg op de Masterclass Patiëntenlogistiek en Capaciteitsmanagement NVZ.
  • levert de deelnemers een certificaat op.

Programma opleidingsdagen

‘Capaciteitsmanagement is de fundering van een ziekenhuis’

Annemijn Houwers, projectleider ICM & Capaciteitsplanner OC in Slingeland Ziekenhuis volgde de TOPclass Hospital Capacity Management. Ze vertelt wat het haar én het ziekenhuis heeft opgeleverd.

Heb je nog vragen over de TOPclass Healthcare Capacity Management? Neem gerust contact op!

Contact
Case header :case:capaciteitsmanagement een speerpunt in bedrijfsvoering: