Als bestuurder of manager wilt u betrouwbare informatie waarmee u voor uw ziekenhuis strategische en tactische beslissingen kunt nemen. Beslissingen die financiële gevolgen hebben, maar die ook bijdragen aan het continue verbeteren van de patiëntenzorg binnen uw ziekenhuis.

 

De informatie die u nodig heeft, komt voort uit alle data die geregistreerd worden binnen uw zorgorganisatie. Maar wanneer is informatie nu geschikte stuurinformatie? En hoe bereik je met een datagedreven aanpak daadwerkelijk impact?

Kortom: hoe is de informatievoorziening in uw ziekenhuis georganiseerd?

 

Kijk op donderdag 19 november van 13.00 – 15.00 uur naar het webinar ‘Van data naar sturing’.

 

In dit webinar gaat presentator Maarten Bouwhuis met BI-managers van diverse ziekenhuizen in gesprek over welke keuzes zij maken in het verzamelen en structureren van data én het beschikbaar stellen van informatie. 

Ook spreekt hij met dataspecialisten over de grootte van het data-speelveld. Welke data mag u volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wel of juist niet gebruiken ten behoeve van zorgverbeteringen?

 

De onderwerpen van de webinar zijn:

AVG: wetenschap of onderbuikgevoel

Tafelgasten: Gerrit-Jan Zwenne (Pels Rijcken) & Maarten van der Wilt (Performation)

 

Patiëntdata levert waardevolle inzichten op die helpen bij het verbeteren van de geleverde zorg. Hoe ga je om met de twijfel in het gebruik van ziekenhuisdata in relatie tot de AVG?

Maarten Bouwhuis praat met Maarten van der Wilt (CTO Performation) over de angst die zorgorganisaties voelen om data in te zetten ten behoeve van innovatieve medische ontwikkelingen.

Hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij, Gerrit-Jan Zwenne geeft inzicht in de spelregels van de AVG en hoe groot het speelveld is, tegen welke juridische uitdagingen u aanloopt en hoe u met deze uitdagingen om kunt gaan. 

 

Van data naar verbetering

Tafelgasten: Anne Marjan Koopmans (Antonius Zorggroep) & Stijn Lambregts (Zuyderland)

 

Onze tafelgasten voor dit onderwerp hebben ruime ervaring met datagedreven verbetertrajecten binnen hun ziekenhuizen. Zij nemen ons mee in de lessons learned van hun projecten, aan de hand van concrete voorbeelden van verbeteringen:

Waar liepen zij tegenaan?
Wat ging goed of juist niet goed?
Wat is voorwaardelijk om met de juiste data de juiste beslissingen te nemen?
Welk framework heeft voor hun goed gewerkt en waarom kan dit ook van toepassing zijn op uw ziekenhuis?

BREAK-OUT SESSIES

Na de plenaire tafelgesprekken kunt u kiezen uit één van de drie verdiepende break-out sessies die gepresenteerd worden door medewerkers van Performation. Dit zijn de break-out sessies:

Bereikbare informatie
met PIM

Door Joris Oostelbos (product owner)
& Tom Lucas (UX/UI-designer)

Joris en Tom informeren u over PIM, Performation informatie medewerker, die zoeken en vinden in beschikbare data van het ziekenhuis eenvoudig maakt. Ze geven daarbij een live demo in de tool zodat u PIM zelf kunt ervaren. 

Mensgericht prestatiemanagement

Door Rob ter Hedde (senior consulant)
& Roy Staal (Business lead Data)

Hoe brengt u met Key Performance Indicators (KPI’s) uw medewerkers in beweging en motiveert u ze om gestelde doelen te behalen? In deze break-out sessie  geven Rob en Roy inzicht en praktische tips. 

Datagateway als gestandaardiseerde en betrouwbare databron

Door Niek de Wit (product owner Datagateway) & Keetje Schade (Informatie analist)

Performation heeft de Datagateway ontwikkeld. Dit is hét dataplatform dat zorgdata verzamelt, vergelijkbaar maakt, valideert én verrijkt. Niek en Keetje geven in de break-out uitleg over de voordelen van dit platform voor uw ziekenhuis.

Datum

Donderdag 19 november 2020

Tijdstip

Van 13.00 – 15.00 uur

Voor

RvB, managers en BI-specialisten

Inschrijving

Is kosteloos

Programma

  • 13.00 uur - Welkom door presentator Maarten Bouwhuis
  • 13.05 uur - Tafelgesprek: AVG: wetenschap of onderbuikgevoel
  • 13.35 uur - Tafelgesprek: Van data naar verbetering
  • 14.05 uur - Korte pauze
  • 14.10 uur - Break-out sessie: Verdieping op plenaire sessies
  • 14.40 uur - Korte pauze
  • 14.45 uur - Plenaire wrap up & afsluiting