Zorgregistratie

Registratiecontrole

Een goede administratie is een must voor een financieel gezond ziekenhuis. Dit is niet eenvoudig want zorgregistratie kost veel tijd en inspanning en het gaat niet altijd in één keer goed. Onze consultants adviseren graag bij zorgregistratie vraagstukken en processen. Hierbij maken we onder andere gebruik van de Notiz-producten Daily Audit, Horizontaal Toezicht en Zelfonderzoek.

Je kunt gebruik maken van onze consultancy, alleen Notiz-tools afnemen of een combinatie van beide. Lees meer over onze consultancy-opdrachten

Verhalen van zorgorganisaties

Met Notiz krijg én houd je grip op zorgregistratie

Om de registratie in jouw ziekenhuis op orde te krijgen én te houden, bieden deze Notiz-producten houvast.

Dagelijkse controles op bronregistratie

Met Notiz Daily Audit voer je dagelijkse controles op rechtmatigheid en doelmatigheid van bronregistratie uit en leg signaleringen eenvoudig bij  (bron)medewerkers neer.

 

Registratierisico's beheersen door HT

Horizontaal Toezicht (HT) is een vorm van samenwerking tussen de zorgverzekeraars en een zorgaanbieder die steunt op vertrouwen en transparantie, door zich te richten op de rechtmatigheid van de zorguitgaven.

 

Ondersteuning bij Handreiking Rechtmatigheidscontroles (Zelfonderzoek)

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars zetten zich samen in voor een effectieve aanpak van controles van ziekenhuisdeclaraties. Het ziekenhuis contoleert de eigen declaraties en legt hierover verantwoording af middels de Handreiking Rechtmatigheidscontroles (Zelfonderzoek). Notiz Zelfonderzoek helpt hierbij. 

 

ICD-10-codes automatisch ophalen

Een complete registratie van ICD-10 hoofd- en nevendiagnosen heeft veel voordelen. Het kost echter veel tijd en inspanning van artsen en medisch codeurs om alles compleet vast te leggen. Met behulp van Machine Learning helpt Performation om de ICD-10-codes automatisch uit ziekenhuisdata te halen. 

 

Geeft inzicht in de kwaliteit van de zorg en helpt daardoor de juiste zorg te leveren

De tool ZEGG geeft inzicht in hoe jouw ziekenhuis presteert op de kwaliteitsindicatorenten opzichte van andere ziekenhuizen en helpt gedetailleerde analyses te maken.

ZEGG
https://performation.com/wp-content/uploads/2019/05/Ella_200x200.jpg
Ella Sijbesma Business area manager

Een goede zorgregistratie wordt steeds belangrijker voor ziekenhuizen

‘Ziekenhuizen werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de registratie. Wij bieden producten die daarin ondersteunen, zowel in dagelijkse controles als in dashboards. Benieuwd? Ik vertel je graag meer.’

Meer weten over 'Zorgregistratie'?

Laat het ons weten en wij nemen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Automatisering zorgadministratie UMC Utrecht

Het automatisch laten verwerken van e-mails van zorgverzekeraars heeft bij het UMCU geleid tot een flinke vermindering in zorgregistratielast. Richard Schoonebeek, teamleider Zorgfacturatie en Control vertelt hoe dit werkt.
Bekijk de video
Bekijk de video

Hoe werkt Horizontaal Toezicht?

Horizontaal Toezicht is een vorm van samenwerking tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders over de juistheid van zorgdeclaraties. Onderdeel hiervan is de Steekproefmodule, die ondersteunt in het nemen van steekproeven op registratiedata waar het ziekenhuis onvoldoende beheersmaatregelen heeft om registratierisico’s af te dekken.
Webinar terugkijken

Horizontaal Toezicht: is het een zorg of zegen?

Performation organiseerde op het webinar Horizontaal Toezicht: is het een zorg of zegen?. In dit webinar sprak presentator Maarten Bouwhuis met professionals uit diverse ziekenhuizen, een zorgverzekeraar, een accountant en de landelijk projectleider HT over Horizontaal Toezicht. 

Blog_Horizontaal Toezicht_1000x570