Data-analytics in de zorg

Haal meer waarde uit de data van jouw zorgorganisatie. Onze software-oplossingen én ervaren consultants laten je graag zien hoe datagedreven sturen en werken mogelijk wordt binnen jouw organisatie.

Ik wil advies Software
Page header data analytics

Van data naar stuurinformatie

In de zorg wordt informatie verzameld die potentieel veel waarde oplevert. Data en inzichten vertellen namelijk waar verbeteringen liggen en of je in staat bent deze te verzilveren.

Met de oplossing Data-analytics ondersteunen we jouw zorgorganisatie in het verzilveren van de goudmijn aan data. Dat doen we door gegevens op een gebruiksvriendelijke manier beschikbaar te maken in ons Datawarehouse. Dit bevat gegevens van jouw zorgorganisatie, aangevuld met benchmarkgegevens en openbare data. Je krijgt gebruiksvriendelijke dashboards en analyses. Bovendien helpen we met Intelligent Hospital impact te realiseren met de beschikbare informatie en daadwerkelijk voorop te lopen binnen de zorg. Meer weten over datagedreven zorg? Download dan onze whitepaper!

Met deze software wordt data stuurinformatie

  • Het Datawarehouse bevat gegevens van jouw eigen zorgorganisatie aangevuld met relevante data.
  • Zoekmachine PIM maakt snel zoeken en vinden in data gemakkelijk.
  • Intelligent Hospital helpt om voorop te lopen binnen de zorg.

Data management

Een essentieel onderdeel van jouw data omzetten in bruikbare (stuur)informatie, is data management. Effectief data management omvat verschillende activiteiten, waaronder data governance, kwaliteitsborging, metadata management en maatregelen voor gegevensbeveiliging. 

Nu zorgorganisaties beschikken over enorme hoeveelheden data, is efficiënt data management cruciaal voor het nemen van geïnformeerde beslissingen en het waarborgen van naleving van regelgeving. Deze discipline gaat verder dan alleen het opslaan van informatie; het omvat het vaststellen van beleid en procedures, het gebruik van geavanceerde technologieën en het bevorderen van een data-gedreven cultuur binnen een organisatie. Succesvol data management verbetert de samenwerking, vermindert redundanties en verkleint de risico’s die gepaard gaan met datalekken of -verlies. 

Data biedt inzicht in de doelmatigheid en kwaliteit van revalidatie

Revalidatie Nederland (RN) en de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) hebben samen met Performation het Revalidatieregister gelanceerd. Dit register biedt inzicht in de bestaande data van patiëntgroepen, behandelingen en doelmatigheid van alle diagnoses binnen de medisch specialistische revalidatie.

Maarten van der Wilt | Business area manager

Wanneer start jouw zorgorganisatie met data-analytics?

Onderzoek van o.a. McKinsey en Gartner bewijst: succesvolle organisaties hebben een hoge mate van digitalisering en nemen veelal datagedreven beslissingen. Met het Performation dataplatform en onze consultants geven wij zorgorganisaties een enorme boost op het gebied van datagedreven sturen en artifical intelligence.

Ik plan graag een afspraak met je
Maarten vd wilt 250x250 1
Contact

Ik wil graag advies over data-analytics

Neem contact met mij op
Cta plain vormetaal punt