Programma's binnen het thema

Kwaliteit van zorg verbeteren

Direct contact Ervaring
Pageheader pagina kwaliteit van zorg
Pageheader pagina kwaliteit van zorg

Kwaliteit van zorg verbeteren?

De kwaliteit van zorg verbeteren; elke zorgorganisatie zet zich ervoor in. Met name om het zorgpad voor de patiënt aangenamer te maken. Denk hierbij aan:

  • een korte wachttijd;
  • geen onnodige onderzoeken;
  • goede communicatie;
  • de juiste zorg op de juiste plek.

Maar natuurlijk ook om de kosten van zorg naar beneden te krijgen. Want hoe efficiënter de zorg, hoe lager de kosten. Binnen dit speelveld zijn diverse programma’s ontwikkeld. We zetten ze op een rij:

Juiste Zorg op de Juiste Plek

De essentie van de Juiste Zorg op de Juiste Plek  (JZOJP) is duurdere zorg voorkomen en zorg dichter bij mensen thuis verplaatsen en zorg vervangen door andere zorg, zoals digitale zorg. Dit helpt mensen om te leren leven en te functioneren met hun ziekte of beperking. Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP) is een initiatief van partijen in de zorg en ondersteuning. Meer informatie vind je hier.

Zinnige Zorg

Iedereen in Nederland heeft recht op zinnige zorg. Zorg is zinnig wanneer die voor elke patiënt noodzakelijk en bewezen effectief is. Samen met patiënten, zorgverleners en zorgverzekeraars word gekeken naar wat nodig is om de zorg te verbeteren en onnodige behandelingen en kosten te vermijden. Het initiatief heeft als uitgangspunt dat iedereen die is verzekerd erop moet kunnen vertrouwen dat hij of zij goede, efficiënte zorg krijgt. De focus ligt op patiëntgerichtheid, effectiviteit en doelmatigheid.

Zorgevaluatie en Gepast Gebruikt (ZE&GG)

Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) is een programma van partijen binnen de medisch specialistische zorg. Zorgverleners, -verzekeraars, patiënten en de overheid werken hierin samen de de beste zorg te realiseren. Dit betekent volgens ZE&GG: zorg die wetenschappelijk bewezen meerwaarde levert. Op een van onze Performation-events vertelde Maarten Erenstein van ZE&GG hoe samenwerking key is om dit programma tot een succes te maken. Bekijk de video.

Ter ondersteuning van ZE&GG hebben we software ontwikkeld waarmee je inzicht krijgt hoe jouw zorgorganisatie presteert op de kwaliteitsindicatoren ten opzichte van andere zorginstellingen en helpt gedetailleerde analyses te maken.

Value Based Healthcare

Value-based healthcare is gebaseerd op het idee van ‘waardevolle zorg’. Concreet betekent dit: zo veel mogelijk waarde creëren voor de patiënt, oftewel de best mogelijke behandeling, met een zo optimaal mogelijk kostenplaatje voor de zorgorganisatie. Lees meer over Value Based Healthcare.

Checklist

Kwaliteit van zorg verbeteren

Er is sprake van een snel veranderend zorglandschap: de zorg wordt duurder, het zorgaanbod breder en de kwaliteitseisen hoger. Vanuit diverse hoeken zijn de afgelopen jaren programma’s en methoden ontwikkeld om de urgentie van zorgkwaliteit onder de aandacht te brengen

Je leest in deze whitepaper
  • Hoe je van kwaliteitsverbetering een agendapunt maakt.
  • Wat een verbetering van kwaliteit oplevert.
  • Op welke manier de inzet van data verbetertrajecten identificeert en ondersteunt.

Ik wil deze whitepaper

Programmas kwaliteit van zorg verbeteren
Programmas kwaliteit van zorg verbeteren
ZE&GG-programma

VieCuri werkt met spiegelinformatie

Topklinisch ziekenhuis VieCuri werkt hard aan verbeteren van de kwaliteit van zorg en om de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg te kunnen garanderen. Het ziekenhuis gebruikt spiegelinformatie. Nicole Kessels, programmaregisseur ZE&GG en cardioloog Joan Meeder lichten toe hoe dit werkt.

Ella Sijbesma | Business area manager Zorgregistratie

Performation helpt jou met kwaliteitsverbetering

In jouw zorgorganisatie draait alles om de beste zorg voor patiënten. Dat zien we, dat horen we en dat voelen we. Performation heeft de software en ervaren mensen in huis om hierin te ondersteunen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel mij eens voor een gesprek.

Bel direct (06 - 14 23 39 80) Vraag een demo aan
Ella contact
Ella contact
Ook kwaliteitsverbetering aan de slag?

Laat je contactgegevens achter en wij bellen jou voor een afspraak.

Mijn contactgegevens
Cta plain vormetaal kom