|  

Sint Maartenskliniek over op Notiz voor daily audit en Horizontaal Toezicht

De Sint Maartenskliniek gebruikt sinds 1 maart 2024 softwareproduct Notiz om de dagelijkse controle op Zorgregistratie uit te voeren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Notiz Dashboards en de Steekproefmodule voor de verantwoording van de geleverde zorg ten behoeve van Horizontaal Toezicht.

Sint maartenskliniek notiz

De Sint Maartenskliniek kiest voor de Notiz software waarmee het ziekenhuis gebruik maakt van de bestaande generieke controles op de Zorgregistratie, maar ook omdat Notiz geschikt is om specialistische controleregels te ontwerpen. Deze specialistische controles worden ook ter beschikking gesteld aan andere zorginstellingen zodat er wederzijdse uitwisseling van kennis plaatsvindt.

Als gespecialiseerd ziekenhuis in houding en beweging werkt de Sint Maartenskliniek nauw samen met andere zorgorganisaties. Het registreren van zorg is daardoor veel specifieker waardoor het registreren van deze geleverde zorg een uitdaging blijft binnen de huidige complexe wet- en regelgeving in Nederland. De Notiz software ondersteunt deze zorgregistratieprocessen echter uitstekend en dekt registratierisico’s goed af.

HiX-knop

Ook de gebruiksvriendelijkheid, vooral voor de eindgebruikers, is een grote motivatie van de Sint Maartenskliniek geweest om over te stappen op Notiz. De verwachting daarbij is dat de administratieve lasten voor de hele organisatie minder wordt.  

Neem bijvoorbeeld de HiX-knop: met één druk op de knop komt de gebruiker direct uit bij de juiste patiëntgegevens in HiX. Binnen de Sint Maartenskliniek is de zorgadministratie decentraal in huis belegd en dit betekent dat onder andere de medisch specialisten straks ook makkelijker met Notiz kunnen werken waarbij ook de registratielast tot een minimum wordt beperkt. Dit is een enorme winst!

Naadloze overstap

De Notiz-consultants ondersteunden de Sint Maartenskliniek de afgelopen tijd in een soepele en adequate overstap van hun vorige leverancier naar Notiz waarbij maar liefst 145 controleregels zijn overgezet naar Notiz. In de tussentijd bleef Horizontaal Toezicht gewaarborgd. 

Data in beveiligde SaaS-omgeving

Wat de samenwerking extra bijzonder maakt, is dat Performation de data van Sint Maartenskliniek op een beveiligde SaaS-omgeving plaatst. Dit betekent dat de servers niet in het ziekenhuis zelf staan, maar door Performation in een veilige SaaS-omgeving worden beheerd. Dit scheelt het ziekenhuis beheercapaciteit, aanschaf van licenties en kosten.

Benieuwd naar Notiz?

We vertellen je er graag over.

Laat je gegevens achter
Cta plain vormetaal kom
Terug naar inspiratie-overzicht