|  

ISAE 3402 Type II verklaring voor OHW Grouper en Notiz

Performation heeft, net als voorgaande jaren, de ISAE 3402 Type II verklaring verkregen voor Notiz en de OHW Grouper, onderdeel van het Performation Datawarehouse. Dit keer gaat het over de controleperiode 2023. De door de externe auditor afgegeven verklaring is een bevestiging dat de tools aan de juiste kwaliteitseisen voldoen en de ingezette beheersmaatregelen goed functioneren. Het opnieuw behalen van deze verklaring, heeft voor jou als klant veel voordelen.

Sae 3402 type ii verklaring voor ohw grouper en notiz 2023

Denk hierbij aan de kwaliteit en transparantie van de interne processen, toetsing van beheersmaatregelen in het kader van Horizontaal Toezicht (HT) en verminderde verantwoordingslast voor zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen, GGZ- een VVT-instellingen.

Kwaliteit en transparantie interne processen

Met de certificering is het voor zorgorganisaties zeker, dat de dienstverlening van Performation betrouwbaar is en voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen van de accountant. Hiermee ontstaat vertrouwen tussen alle stakeholders en het zorgt ervoor dat Performation continu blijft verbeteren. De auditor heeft inzicht gekregen in alle processen en procedures van Performation om de audit uit te voeren.

Naast het toetsen van de processen en interne procedures, liet Performation ook inhoudelijk de controleregels ten behoeve van HT extern toetsen door de auditor, om extra zekerheid te kunnen geven over de inhoudelijke werking van de controles.

Verminderde verantwoordingslast

Vanwege de getoetste beheersmaatregelen door de externe auditor hoef jij minder verantwoording af te leggen richting de zorgverzekeraar en accountant. Denk hierbij aan de audit trail waarmee alle door de zorgorganisatie aangebrachte wijzigingen in Notiz worden gelogd. Of bijvoorbeeld de steekproefmodule die wordt gebruikt voor het uitvoeren van aselecte steekproeven, het berekenen van de financiële impact middels de gecertificeerde OHW Grouper en het geautomatiseerd vullen van de landelijke HT-bijlage. En niet te vergeten: de meer dan zeshonderd controleregels die onder deze assurance vallen. Hierdoor hoef je als zorginstelling geen verantwoording af te leggen over de werking van dergelijke beheersmaatregelen. 

Bedankt voor jullie hulp!

Naast de auditor, willen we jou als gebruiker van onze tools bedanken voor je feedback en voor het eventueel uitvoeren van testwerkzaamheden. Dit nemen wij elk jaar weer mee in onze verwerking. Je bent van harte uitgenodigd om je vragen over de inhoud van het control framework te blijven stellen. Wellicht heb je zelf goede suggesties voor verbeteringen hierop of heb je vragen over jouw eigen control framework of testwerkzaamheden.

Foto: Chanda Robijns (product owner OHW Grouper) en Eelco Spek (consultant Zorgregistratie).

Zorgregistratie vanaf de bron verbeteren

First time right registratie betekent dat de zorgregistratie in één keer aan de bron goed gaat. Dit is van belang voor het bereiken van Horizontaal Toezicht. Registratietool Notiz ondersteunt in ‘First time right’ registratie en helpt daarbij onnodige controles te voorkomen.

Bekijk de video:

Meer weten over Notiz of onze data-oplossingen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Gegevens achterlaten
Cta plain vormetaal punt
Terug naar inspiratie-overzicht