WEBINAR TERUGKIJKEN

De kracht van integraal capaciteitsmanagement

Performation organiseerde op 29 oktober het webinar De kracht van integraal capaciteitsmanagement. In dit webinar sprak presentator Maarten Bouwhuis met zorgprofessionals over het nut en de noodzaak van inzicht in capaciteiten ziekenhuisbreed.

Kijk via onderstaande video’s de diverse onderwerpen in dit webinar terug.

COVID-19 op- en afschalingsraamwerk

Na het welkomswoord van Maarten Bouwhuis en Auke Speet hoort u over het op- en afschalingsraamwerk van Dijklander Ziekenhuis. Maarten gaat hierover in gesprek met Marc Govaert (chirurg Dijklander Ziekenhuis) en Krijn Pepping (capaciteitsadviseur). Met behulp van dit capaciteitsraamwerk kon het ziekenhuis zorg leveren aan coronapatiënten én de urgente zorg beschikbaar houden.

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

Bekijk het webinar

Hospital control center

In veel ziekenhuizen is in het afgelopen jaar in rap tempo een integraal sturingscentrum gerealiseerd. Maarten Bouwhuis gaat met Maurice Beekwilder (St. Antonius Ziekenhuis) en Remco van Lunteren (UMCU)in gesprek over welke aspecten van belang zijn bij de realisatie van een ‘Hospital control center’.
Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten.
Bekijk het webinar

Optimale afstemming tussen OK en kliniek

Bij het opstellen van een OK-schema spelen diverse aspecten een rol. Wat het ziekenhuis absoluut wil voorkomen: knelpunten in de kliniek en hollen of stilstaan voor de verpleegkundigen. Slingeland Ziekenhuis heeft de afgelopen jaren intensief gewerkt aan het reduceren van pieken en de dalen in de kliniek op basis van een goed OK-schema. Maarten Bouwhuis praat hierover met Annemijn Houwers (Slingeland Ziekenhuis).

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

Bekijk het webinar

Break-out sessie: Hospital control center

In het afgelopen jaar zijn ruim tien ziekenhuizen een Hospital control center of een variant daarvan gestart. In deze break-out sessie neemt senior consultant capaciteitsmanagement Pieter Veenstra u mee langs de ‘lessons learned’ in het realiseren van deze control centra.

Deze break-out sessie is eerder opgenomen.U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

Bekijk het webinar
Break-out sessie: Op- en afschalen COVID-19

Optimale afstemming tussen OK en kliniek

Krijn Pepping gaat dieper in op de ontwikkeling van het op- en afschalingsraamwerk van Dijklander Ziekenhuis. Suzanne Roem geeft meer inzicht in hoe de tooling binnen het raamwerk werkt.

Deze break-out sessie is eerder opgenomen.U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

Bekijk het webinar

Break-out sessie: ORSO – Operation room schedule optimizer

ORSO staat voor Operation room schedule optimizer. Dit softwareproduct helpt bij het in balans brengen van de capaciteit in de OK en ondersteunt zo in het reduceren van druk op het beddenhuis. Product owner Floris Beltman geeft u in deze break-out sessie uitleg over de tool.

Deze break-out sessie is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

Bekijk het webinar
Break-out sessie: Op- en afschalen COVID-19

De toekomst van het Hospital control center

Aan het eind van dit webinar geeft Bernd van den Akker een inkijkje in het Hospital control center van de toekomst! Wat is er allemaal mogelijk als je de capaciteitsbesturing van het hele ziekenhuis op één centrale plek belegt? Een plek waar niet alleen operationeel, maar ook tactisch wordt gestuurd? Kijk met ons mee!

Vanaf deze plek sluit Maarten Bouwhuis het webinar af. 

Bekijk het webinar
INTER forward solutions

Bezoek zelf het experience center

We waren voor het webinar te gast bij INTER in Duiven. Wilt u meer informatie over de producten en diensten van INTER of een bezoek brengen aan het Hospital control center binnen het experience center? Neem contact op met Thijs Assink via [email protected].

ALLE WEBINARS TERUGKIJKEN

Performation webinars

Om u in deze COVID-19-tijd toch optimaal te informeren over zorgthema’s, organiseert Performation een reeks webinars. Kijk hier alle webinars terug én schrijf u in voor komende webinars.

Naar alle webinars
Maarten bouwhuis
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de zorgsector, updates over onze oplossingen en uitnodigingen voor events en gebruikersdagen.
Inschrijven
Cta plain vormetaal streep