Beschikbaarheid oncologische data voor wetenschappelijk onderzoek verbeterd

Via R(H)ONDA zijn Oncologische data nu ‘near’ realtime beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Hiermee krijgen artsen en onderzoekers sneller inzicht in de effecten van behandelingen.

Oncologische data near realtime beschikbaar

Binnen de beveiligde ziekenhuisomgeving van aangesloten ziekenhuizen, worden door de Datagateway van Performation data uit de EPD’s verzameld en gestandaardiseerd. De gegevens worden vervolgens met FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) beveiligd naar de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) verstuurd. Op dit moment ontvangt de NKR automatisch de (klinische) diagnoses. Dit wordt verder uitgebreid met gegevens over behandelingen, Radiotherapie en medicatie. Zo werken we samen toe naar nóg betere zorg. En dat is voor iedereen beter!

Oncode Accelerator

Binnen het consortium Oncode Accelerator dragen IKNL en Performation bij aan de versnelde ontwikkeling van medicatie tegen kanker. Dit wordt mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Nationaal Groeifonds van de ministeries van Financiën en Economische Zaken en Klimaat. Samen creëren we een snel lerend zorgsysteem. Lees hier meer over R(H)ONDA.

Meer weten over R(H)ONDA?

Esther Berends kan je er alles over vertellen. Laat je gegevens achter!

Contact
Cta plain vormetaal hoek

Terug naar inspiratie-overzicht