WEBINAR TERUGKIJKEN

Horizontaal Toezicht: is het een zorg of zegen?

In het facturatieproces van ziekenhuizen gaat weleens iets mis. Dat leidt tot een controle- en administratielast bij ziekenhuizen en zorgverzekeraars en een foutieve factuur voor de patiënt. Een betere samenwerking tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars in het proces vóór de facturatie, zou moeten helpen om een efficiënter facturatieproces te realiseren. Die samenwerking heet Horizontaal Toezicht (HT).

 

Performation organiseerde op 22 oktober het webinar Horizontaal Toezicht: is het een zorg of zegen? In dit webinar sprak presentator Maarten Bouwhuis met professionals uit diverse ziekenhuizen, een zorgverzekeraar, een accountant en de landelijk projectleider HT over Horizontaal Toezicht.

Kijk via onderstaande video’s de diverse onderwerpen in dit webinar terug.

Successen, valkuilen en misverstanden van Horizontaal Toezicht

Na het welkomswoord gaat Maarten Bouwhuis in gesprek met Cornelis Jan Diepeveen (landelijk projectleider HT) en Martijn van Marle (zorgverzekeraar CZ). Hoe verloopt de uitrol van Horizontaal Toezicht binnen ziekenhuizen momenteel en wat zijn aandachtspunten voor alle betrokken partijen?

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

Verschillen en overeenkomsten in administratieve processen

Daphne Bijsma (hoofd Finance & Control van het Antonius Ziekenhuis)en Elisa Jansen (adviseur compliance & Control van het CWZ) schuiven aan bij Maarten Bouwhuis. Allebei over op HT, maar ze richten hun administratieve processen allebei anders in. Hoe maken zij zichtbaar dat ze in control zijn? Over tafel gaan de verschillen én overeenkomsten van hun werkwijzen.

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten.

De rol van de accountant

Wat is de toetsende rol van de accountant en de toetsende rol van de zorgverzekeraar/organisatie. Met andere woorden: Wie gaat wat controleren? Daarover een gesprek met Marco Walhout (partner bij Deloitte). Ook is aangeschoven Jan Plass, voor velen binnen de zorgregistratie een bekend gezicht.

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

Break-out sessie: Krachtig samenwerken, gefundeerd vertrouwen en transparantie

In deze break-out sessie wordt in een gesprek o.l.v. Ryanne Altenburg (product owner Performation) met Marco Walhout  en Martijn van Marle extra aandacht besteed aan de uitdagingen in de samenwerking bij HT tussen ziekenhuizen, zorgverzekeraars en accountants.

Deze break-out sessie is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten.

Break-out sessie: Hoe wordt ‘first time right’ de norm in mijn ziekenhuis?

In deze break-out sessie geven Ella Sijbesma en Lisa Nijssen van Performation uitleg hoe u aan de hand van ‘first time right’ registratie de kwaliteit van uw zorgregistratie stap voor stap verhoogt.

De toekomst van zorgregistratie

In dit laatste deel van het webinar gaat Maarten met Jan Plass en Ella Sijbesma (Business owner Zorgregistratie, Performation) in gesprek over de toekomst van zorgregistratie en Horizontaal Toezicht. Waar werken we met z’n allen naartoe en wat gaat dit ziekenhuizen opleveren?

Deze break-out sessie is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten.

 

ALLE WEBINARS TERUGKIJKEN

Performation webinars

Om u in deze COVID-19-tijd toch optimaal te informeren over zorgthema’s, organiseert Performation een reeks webinars. Kijk hier alle webinars terug én schrijf u in voor komende webinars.

Naar alle webinars
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de zorgsector, updates over onze oplossingen en uitnodigingen voor events en gebruikersdagen.
Inschrijven
Cta plain vormetaal kom