WEBINAR TERUGKIJKEN

Het samenspel tussen financiën, capaciteit en MSB

Page header small :webinar het samenspel tussen financien capaciteit en msb:

Elk ziekenhuis werkt aan capaciteitsmanagement en streeft ieder jaar naar een gezond financieel resultaat. Dit doet het binnen alle druk van de coronacrisis en de uitdagingen die het Hoofdlijnen-akkoord met zich meebrengt. In dit veld zijn het MSB, de afdeling financiën en capaciteitsmanagement sleutelspelers.

Op 2 maart 2021 organiseerde Performation het webinar Het samenspel tussen financiën, capaciteit en MSB. In dit webinar sprak presentator Maarten Bouwhuis met zorgprofessionals die werkzaam zijn binnen de diverse vakgebieden in verschillende ziekenhuizen. Welke afspraken zijn nodig om tot een goede samenwerking te komen?Kijk via onderstaande video’s de diverse onderwerpen van dit webinar terug.

Introductie ‘Prestaties verbeteren door verbinding’

Auke Speet (business lead Capaciteit, Performation) en Thomas Herngreen (senior consultant Financieel, Performation) geven een introductie op het onderwerp. Waarom is verbinding in het ziekenhuis op de vakgebieden financieel, capaciteitsmanagement en MSB nodig? Vanuit hun expertise geven ze uitleg over de rol die financials, capaciteitsmanagers en medisch specialisten hierin hebben.

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

Capaciteitsmanagement vanuit een visie

Bas ten Dam, (manager Finance & Control) vertelt hoe ziekenhuis Rivierenland twee jaar geleden startte met het verbinden van capaciteitsmanagement en financiën en waarom het bepalen van een visie daarin belangrijk is. Hij neemt ons mee in het toen tot nu.

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten.

De rol van het MSB binnen de verbinding

Hoe groot is het aandeel van artsen om met het hele ziekenhuis een andere koers te gaan varen? Theo de Rooij (voorzitter MSB bij het Haaglanden MC) en Ghislaine van den Berg, (projectleider MSB in het Haaglanden MC) vertellen over hun ervaring én hoe aan de hand van data  artsen worden meegenomen in het onderwerp ‘gedragsverandering’.

 

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

De optimale verbinding van capaciteit & financiën

Een ziekenhuis waar al een tijdje wordt gewerkt vanuit de verbinding tussen capaciteitsmanagement en financiën, is het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Rikkert Keldermann (senior capaciteitsadviseur) deed daar ongeveer een jaar geleden zijn intrede en zocht direct de samenwerking met Sharon Klijn-Ligtvoet (manager Planning & Control).

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

PANEL: THEO DE ROOIJ, BAS TEN DAM & AUKE SPEET

Paneldiscussie

Dit webinar draait om de verbinding van financiën, capaciteitsmanagement en het MSB. Om te onderzoeken wat deze verbinding nog meer kan betekenen, bespreekt Maarten Bouwhuis drie stellingen met zijn gasten gericht op het Hoofdlijnenakkoord, Juiste Zorg op de Juiste Plek en de invloed van de coronacrisis. Kijkers konden meestemmen.

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten of deelnemen aan de poll.

Strategie Performation: investeren in verbinding

Maarten Bouwhuis blikt met Maarten van der Wilt (CTO Performation) kort terug op de voorgaande gesprekken in het webinar. Van der Wilt geeft daarbij uitleg over de productontwikkeling binnen Performation die ziekenhuizen gaat helpen in het leggen van verbinding tussen de diverse vakgebieden. Daarbij doet hij een oproep: welke ziekenhuizen gaan met Performation het avontuur aan?

Dit webinar is eerder opgenomen. U kunt daarom niet live chatten.

 

Neem contact op

Praat u graag met ons verder over dit webinar?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

WEBINARS TERUGKIJKEN

Performation webinars

Om u in deze COVID-19-tijd toch optimaal te informeren over zorgthema’s, organiseerde Performation een reeks webinars. Presentator Maarten Bouwhuis sprak hierin met zorgprofessionals over o.a. Horizontaal Toezicht, ontwikkelingen op het gebied van capaciteitsmanagement en datagedreven sturen.

Kijk hier alle webinars terug!
Maarten bouwhuis
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de zorgsector, updates over onze oplossingen en uitnodigingen voor events en gebruikersdagen.
Inschrijven
Cta plain vormetaal streep