|  

Meer in control over jouw zorgregistratie met Notiz AI

Voor elke zorgorganisatie is het cruciaal dat geleverde zorg correct en volledig wordt geregistreerd en gefactureerd. Onze Daily Audit software helpt hierbij. Door mogelijke fouten in de registratie te signaleren, factureren zorgorganisaties wat ze hebben gedaan en voorkomen we onterechte facturaties met bijbehorende boetes.

Notiz AI is én wordt ontwikkeld in samenwerking met Adasco. De samenwerking met Adasco, met 5+ jaar ervaring met AI in de zorg, zorgt voor nóg scherpere signaleringen door te kunnen zoeken in tekst van bijvoorbeeld verslagen.

Notiz ai artikel header

“Intercollegiale consulten is hier een goed voorbeeld van,” vertelt Erik Mourits, Lead Zorgregistratie bij Performation. “Deze controle staat centraal bij onze pilot-klant, Dijklander Ziekenhuis. Intercollegiale consulten moeten leiden tot verschillende registraties van verschillende artsen. Soms wordt het extra kwartier van een collega wel in een verslag opgenomen, maar niet geregistreerd.” Stephen Kil, AI engineer bij Adasco, vult aan: “Notiz AI kijkt vanuit een andere invalshoek naar wat bij een patiënt is uitgevoerd. Zo kunnen we zaken vinden die juist niet zijn geregistreerd maar alleen in een verslag te vinden zijn, of controleren op rechtmatigheid door te kijken of bijvoorbeeld belconsulten terecht zijn geregistreerd.”

Zelflerend systeem

“We konden met Notiz al in teksten zoeken door het schrijven van queries,” aldus Erik. “Dit proces was bewerkelijk, omdat niet elke zorgorganisatie dezelfde termen gebruikt.” De één noemt het een ‘overleg’, de ander een ‘consult’ en natuurlijk kunnen altijd typfouten worden gemaakt. Notiz AI lost dit op. Het maakt een subselectie van verslagen en registraties waar extra naar gekeken moet worden. Door als gebruiker aan te geven wat wel en niet correct gesignaleerd is, verbetert het algoritme van Notiz AI: het systeem is zelflerend.

Drie grote voordelen

Volgens Stephen heeft Notiz AI drie grote voordelen. “Notiz AI spoort onderregistratie op. Ook kun je zonder menselijke tussenkomst controles uitvoeren, wat leidt tot een hogere mate van privacy voor de patiënt. Daarnaast zorgt het voor minder handmatig werk.”

“We zijn nu samen met Adasco druk bezig met de doorontwikkeling van Notiz AI,” vertelt Erik. Naast 1000+ bestaande Notiz-controleregels, heeft Adasco nog 50 gevalideerde AI-controles geschreven en 300+ regels die draaien bij één of meer ziekenhuizen die verder worden geoptimaliseerd. “We kunnen zo per zorgorganisatie de controles op hun behoeften afstemmen.”

Zo zorgen we ervoor dat de controle op de zorgregistratie nog beter wordt en zorgorganisaties in control komen én blijven.

Ook aan de slag met AI?

We laten je graag zien hoe Notiz AI voor jouw zorgorganisatie werkt.

Neem contact op
Cta plain vormetaal hoek
Terug naar inspiratie-overzicht