|  

Huub Deterd is nieuwe CEO van Performation

Huub Deterd start op 17 mei 2021 als nieuwe CEO van Performation. Hij volgt hiermee Performation-oprichter Steven Lugard op die ruim 25 jaar het bedrijf leidde. Huub is geen onbekende in de zorgsector. Eerder was hij verbonden aan PinkRoccade Healthcare, ’s Heerenloo en Domus Magnus.

Aktueel huub deterd nieuwe ceo performation scaled 1

Zorg en ICT zijn de rode draad in de carrière van de 51-jarige Huub Deterd (rechts). “Ik ben aan beide kanten van de tafel werkzaam geweest: zowel als leverancier en als bestuurder”, vertelt hij. Zo was hij zes jaar verbonden aan PinkRoccade Healthcare, dat zorginstellingen ondersteunt met zorginhoudelijke en bedrijfsvoeringsoplossingen. Daarna was hij onder meer twee jaar als interim directeur vastgoed verbonden aan ’s Heerenloo en werkte hij drie jaar als algemeen directeur voor Domus Magnus in de ouderenzorg.

Zorg gaat over mensen

Deterd noemt de zorgsector fascinerend: “Zorg gaat over ons als mensen, over onze kwetsbaarheid. Werkzaam zijn in de zorg betekent dat je kunt bijdragen aan het verbeteren van de zorg en je levert daarmee ook een bijdrage aan de maatschappij.”

Performation heeft volgens Deterd bij veel ziekenhuizen een stevige positie. “De data- en business intelligence expertise gecombineerd met de wereld van de ziekenhuizen biedt een aantrekkelijk toekomstperspectief,” aldus Deterd. “De combinatie van sterke producten en goede mensen is hierbij onderscheidend.”

Visionair

Huub Deterd volgt Steven Lugard op als CEO die als visionair op het gebied van financiële en data gedreven besturing van ziekenhuizen Performation heeft opgebouwd tot een sterk bedrijf. Een bedrijf dat dagelijks een wezenlijke bijdrage levert aan het verbeteren van de ziekenhuiszorg in Nederland. Door Lugard en mede- directieleden Maarten van der Wilt en Sjoerd van Hecke is een stevige basis gelegd voor verdere groei, onder meer door de overname van HOTflo. Performation verkreeg hiermee ook een verankerde positie op het gebied van capaciteitsmanagementtools en -consultancy in een groot aantal ziekenhuizen. Nu deze basis succesvol is gelegd, draagt Lugard het leiderschap vol vertrouwen over aan Deterd. Steven Lugard blijft verbonden aan Performation als adviseur en aandeelhouder.

V.l.n.r.: Steven Lugard (adviseur), Maarten van der Wilt (CTO), Sjoerd van Hecke (CFO) en Huub Deterd (CEO)

 

Over Performation

Performation is dé trusted advisor die met slimme software elk Nederlands ziekenhuis effectief ondersteunt in de dagelijkse besturing. Performation helpt de bedrijfsvoering van zorgorganisaties te optimaliseren met behulp van integrale strategische planvorming in combinatie met tactische monitoring en operationele sturing. Dit doet Performation door het bieden van krachtige tools samen met topkwaliteit advisering. Hierdoor wordt objectieve, data gedreven besluitvorming mogelijk en capaciteitssturing geoptimaliseerd, opdat tevreden zorgprofessionals de best mogelijke zorg kunnen leveren.

Het ziekenhuis optimaal besturen met data

Het ziekenhuis optimaal besturen met behulp van data. Dat is waar Performation in ondersteunt. Met name op het gebied van capaciteitsmanagement, financiën, zorgregistratie en managementinformatie. Ruud Hopster en Auke Speet geven uitleg.

Bekijk de video

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de zorgsector, updates over onze oplossingen en uitnodigingen voor events en gebruikersdagen.

Inschrijven
Cta plain vormetaal hoek
Terug naar inspiratie-overzicht