|  

Amphia wint Best Hospital Award

Capacity Management Awards 2019

BILTHOVEN –  Het Amphia Ziekenhuis wint Best Hospital Award op het gebied van capaciteitsmanagement. Het ziekenhuis ontving de prijs op 20 juni 2019 tijdens de ‘Performation HOTflo Capacity Management Awards 2019’ voor haar Hospital control center. Hiermee heeft het ziekenhuis volledige regie over de afstemming tussen patiëntenstromen en capaciteit. Binnen het control center worden problemen vroegtijdig gesignaleerd en de hierbij gebruikte inzichten ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Samen met twintig andere ziekenhuizen deed het Amphia Ziekenhuis met hun Hospital control center mee aan de Capacity Management Awards 2019. De Capacity Management Awards vormen een erkenning voor ziekenhuizen die zich inspannen om met integraal capaciteitsmanagement te sturen op een optimale balans tussen de kwaliteit van de zorg, service, efficiëntie en medewerkers tevredenheid. Het doel van de awards is om het belang van capaciteitsmanagement in Nederlandse ziekenhuizen onder de aandacht te brengen.

Het Martini Ziekenhuis en Isala waren ook kanshebbers voor de titel ‘Best Hospital’. Het Martini Ziekenhuis presenteerde de manier hoe het ziekenhuis integraal capaciteitsmanagement uitvoert met een wekelijks tactisch planningsoverleg van 15 minuten op ruim twintig plekken in het ziekenhuis. Isala presenteerde  de ‘Capaciteitstoets’ die onder andere inzichtelijk maakt wat de relatie is tussen de begroting en de capaciteit. De genomineerde ziekenhuizen presenteerden voor een vakjury hun innovatie of best practice binnen integraal capaciteitsmanagement .

Winnaars cma awards 2019
Van links naar rechts: Het Radboudumc (Marije Stoffer) ontvangt de Best Practice Award. Het Amphia Ziekenhuis (Pim Sas) wint Best Hospital Award  en het Erasmus MC (Elise Broekman) krijgt de Innovation Award.

Best Practice en Innovation Award

Naast de Best Hospital Award, werden ook de Best Practice Award en een Innovation Award uitgereikt. Het Radboudumc ontving de ‘Best Practice Award’ met haar RTDC (Real Time Demand Capacity) management. ErasmusMC ontving de ‘Innovation Award’ met de Boarding Pass Planner.

Ziekenhuizen stimuleren en inspireren

Marcel de Jong is initiatiefnemer van de Capacity Management Awards 2019: ‘We willen met deze awards een impuls geven aan capaciteitsmanagement in Nederland. We bieden ziekenhuizen die hier goed mee bezig zijn een erkenning en we willen andere ziekenhuizen stimuleren en inspireren met deze show case van  top projecten binnen het vakgebied.’

Meer weten? Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Cta plain vormetaal streep
Terug naar inspiratie-overzicht