|  

Steekproefmodule voor Horizontaal Toezicht

Horizontaal Toezicht is gericht op het correct registreren van zorg. Wanneer deze registratie niet volledig geautomatiseerd kan worden, ontstaat het risico op foutieve registraties met mogelijk (grote) financiële gevolgen. Om deze risico’s te monitoren, is de Steekproefmodule voor Horizontaal Toezicht ontwikkeld. Bas Hammendorp, product owner Zorgregistratie vertelt hier zelf meer over.

We hebben samen veel mooie verbeteringen ontwikkeld in Notiz. De module waar ik het meest trots op ben, is de Steekproefmodule. Deze vangt de risico’s in de laatste fase van Horizontaal Toezicht op. Naast constante toetsing aan de vragen die vanuit Horizontaal Toezicht worden gesteld hadden we het afgelopen jaar veel contact met zorginstellingen en zorgverzekeraars, om de juiste functionaliteiten te ontwikkelen. Deze module is uitgegroeid tot een volwassen, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar hulpmiddel.

Een aantal hoogtepunten van de Steekproefmodule voor Horizontaal Toezicht

Het aanmaken van een steekproef voor Horizontaal Toezicht is snel en efficiënt

Via een overzichtelijk stappenplan maak je snel en eenvoudig een steekproef voor Horizontaal Toezicht aan. Hier kun je efficiënt de verschillende posten beoordelen. De informatie rondom de steekproef post is direct toegankelijk en je kunt deze aanvullen met opmerkingen en vragen voor collega’s. Daarnaast is het mogelijk om een template met standaard vragen te koppelen aan een steekproef, om de beoordeling van extra informatie te voorzien. Deze templates kunnen de beheerders van Notiz inrichten.

Reviewen en interne controle

Nadat de steekproef voor Horizontaal Toezicht is beoordeeld door de eerste lijn, wordt deze beschikbaar voor de reviewer (tweede lijn) . Als reviewer begin je met het steken van reviewposten, vervolgens kun je de gestoken beoordelingen controleren. Wanneer nodig is het mogelijk om een extra interne controle te doen. Je gebruikt hiervoor dezelfde informatie en invoer als bij de initiële beoordeling.

Automatische extrapolatie uitvoeren over steekproeven voor Horizontaal Toezicht

Aan het einde van het rapportagejaar is het mogelijk om de steekproeven van een controle te selecteren, hierover een foutpercentage te berekenen en te extrapoleren. Dit proces hebben we volledig geautomatiseerd, tot aan de bijlage die naar de zorgverzekeraar wordt gestuurd.

Een knop om direct extra patiëntinformatie te raadplegen

Om de gestoken post gedetailleerder te beoordelen, ga je naar het ZIS. Bij elke steekproef post heb je de ‘ZIS’ knop waarmee direct de juiste informatie geopend wordt.

Wendbaar proces

Ik krijg veel energie van het werken met klanten en gebruikers om zo de meeste waarde te realiseren. Ik vind het belangrijk om de verbinding te zijn tussen alle betrokken partijen en het ontwikkelteam. Vanuit een gedragen visie over ons product is duidelijk waar we naartoe willen.

Binnen Performation werken we vanuit de Agile principes. Dit betekent dat we ontwikkelen in korte cycli (sprints) van twee weken, waarin we regelmatig feedback en input vragen aan gebruikers en werken aan een nieuwe versie van Notiz en de Steekproefmodule voor Horizontaal Toezicht. Hierin zitten verschillende nieuwe functionaliteiten of een deel van een grotere doorontwikkeling. De wijzigingen communiceren we elke twee weken met onze gebruikers via een forum. Eens per maand is er een live demo, waarin we gebruikers laten zien wat er gerealiseerd is. Hier is ook ruimte voor vragen en feedback.

Met dit proces leveren we een product wat naadloos aansluit bij de wensen en verwachtingen van de klant én Horizontaal Toezicht. Het resultaat: een goedwerkend product en een hogere tevredenheid.

Neem contact op

Ook aan de slag met Horizontaal Toezicht?

Gegevens achterlaten
Cta plain vormetaal streep
Terug naar inspiratie-overzicht