|  

Het belang van NICE-registratie

Sinds de COVID-19 uitbraak registreren de Nederlandse IC’s de patiënten in de NICE-registratie. Het is voor de processen rondom de nationale coördinatie van ziekenhuiszorg van cruciaal belang dat gegevens hierin dagelijks zo goed en volledig mogelijk worden geregistreerd. Voor het samenstellen van dit overzicht is de Stichting NICE afhankelijk van data-aanlevering door de deelnemende IC’s.

Nice registratie

Het belang van deze getallen voor het monitoren van de crisis is groot. Wegens drukte in de ziekenhuizen is het mogelijk dat deze getallen niet volledig zijn. Ook is het mogelijk dat patiënten met vertraging worden toegevoegd aan het systeem. Verschillen in gepubliceerde getallen kunnen ook verschillen door verschillende meetmomenten op dezelfde dag.

Het belang van NICE-registratie

Onze klanten zijn momenteel druk bezit met de aanleveringen aan de NICE van COVID-19 patiënten. Dit gebeurt veelal handmatig met alle nadelen van dien:

  • Aanleveren kost veel tijd
  • Aanlevering gebeurt soms te laat
  • Aanleveringen zijn nog niet altijd volledig, bij sommige ziekenhuizen missen bijvoorbeeld de COVID-19 patiënten op reguliere afdelingen

Performation lost dit op. We leggen graag uit hoe:

  • We verzorgen de aanleveringen voor IC en niet-IC patiënten met alle gewenste velden;
  • We valideren eerst de data die we uit het EPD halen via de COVID-19 add-on;
  • De eerste vijf aanleveringen valideren we samen met het ziekenhuis voordat het naar de NICE toegaat;
  • De aanleveringen doen we voor een jaar, daarna kijken we welke oplossing op dat moment nodig is.

We hebben hierover intensief contact met de NICE en voor voldoende ziekenhuizen de aanleveringen met hen gevalideerd. Zij staan achter dit initiatief en werken graag mee om dit tot een succes te maken, zodat zij tijdig over een accuraat beeld beschikken en ziekenhuismedewerkers hun tijd niet meer aan de handmatige aanleveringen hoeven te besteden, maar op plekken waar dat harder nodig is.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de zorgsector, updates over onze oplossingen en uitnodigingen voor events en gebruikersdagen.

Inschrijven
Cta plain vormetaal streep
Terug naar inspiratie-overzicht