|  

BeterDichtbij en Patient Journey App werken samen aan digitale zorg

Thuismonitoring en digitale communicatie in de zorg, samen eenvoudig inzetten. Dat is de ambitie van de nieuwe samenwerking tussen Patient Journey App (sinds medio 2023 aangesloten bij Performation) en BeterDichtbij. De twee digitale diensten in de zorg werken aan een koppeling waarmee zorgprofessionals de platforms geïntegreerd kunnen inzetten. Een volgende stap is een integratie tussen beide patiëntenapps. De samenwerking is mede ontstaan vanuit de wens van Het Rode Kruis Ziekenhuis en het Elkerliek, die er ook als eerste gebruik van gaan maken.


De inzet van slimme digitale diensten, kan de zorg makkelijker maken en zorgorganisaties ondersteunen bij het toekomstbestendig inrichten van hun processen. Dat zien zowel Patient Journey App als BeterDichtbij in de dagelijkse praktijk. Daarbij liggen digitale communicatie tussen zorgprofessionals en hun patiënten en thuismonitoring dicht bij elkaar. Zo kunnen thuismetingen van de juiste context worden voorzien via digitaal contact, en patiënten laagdrempelig hun vragen stellen aan bijvoorbeeld verpleegkundigen of poli-assistenten.

Persbericht pja beterdichtbij
V.l.n.r.: Huub Deterd (CEO Performation), Sander Bijl (operationeel directeur BeterDichtbij), Thomas Timmers (mede-oprichter Patient Journey App), Godfried Bogaerts (algemeen directeur BeterDichtbij).

Meer gemak in de zorg

Als landelijk initiatief vanuit de zorgsector zelf, zit BeterDichtbij dicht op de wensen van zorgorganisaties. Zowel het Brabantse ziekenhuis Elkerliek als het Rode Kruis Ziekenhuis uit Beverwijk, zetten beide de Patient Journey App als BeterDichtbij in, en gaven aan graag een integratie op te zetten. Door dit nu te ontwikkelen, werken we als partijen samen aan digitale zorg op grotere schaal, en meer gemak voor zowel zorgprofessionals als patiënten.

Godfried Bogaerts, directeur van BeterDichtbij: “Patient Journey App en  Performation zijn beide ervaren partijen in de zorg met een duidelijke focus en visie op hoe digitalisering de zorg kan helpen. We pakken deze samenwerking dan ook met veel plezier op. Zorgprofessionals en patiënten verdienen het dat wij als partijen gezamenlijk verder investeren in meer gemak. Er komt veel op zorgprofessionals af, dus we zijn volop aan de slag met hoe we het werk voor hen makkelijk en leuk kunnen maken. Met Patient Journey App als de dienst voor thuismonitoring en betere patiëntparticipatie en met BeterDichtbij als breed beschikbare communicatiedienst voor de gehele zorgsector.”

Benieuwd naar het hele bericht? Dit kun je hier lezen.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw zorgorganisatie?

Laat je contactgegevens achter en we maken een afspraak.

Gegevens achterlaten
Cta plain vormetaal hoek
Terug naar inspiratie-overzicht