Nu de grootste druk op COVID-19-zorg geweken lijkt, ligt de focus voor ziekenhuizen op het wegwerken van wachtlijsten, het herstel van zorgpersoneel en het waarborgen van de kwaliteit van zorg. Daarbij horen vragen als Welke zorg verdient voorrang?, Wat kan mijn zorgpersoneel nog aan? en Hoe financier ik de zorg?. Kortom: hoe organiseert mijn ziekenhuis de reguliere zorg in combinatie met COVID-19-zorg?


Kijk op dinsdag 5 oktober van 15.00 – 16.30 uur naar het webinar Ziekenhuiszorg na de COVID-crisis.

 

In dit webinar nemen presentator Maarten Bouwhuis en zijn tafelgasten je mee langs alle facetten waarmee zorgorganisaties te maken krijgen bij het plannen én uitvoeren van ziekenhuiszorg, nu en na COVID-19. Ook besteden we aandacht aan de financiële afhandeling van COVID-zorg.

Financiële uitwerking en benutting capaciteiten

Waar capaciteiten schaars zijn, zul je als ziekenhuis prioriteiten moeten stellen en creatief moeten zijn in het benutten van de beschikbare capaciteiten. Denk aan de inzet van personeel, OK’s en verruiming van openingstijden. Binnen dit tafelgesprek zoomt Maarten met zijn tafelgasten, waaronder Jacqueline van Sambeek (manager Commerciële Zaken, Rijnstate) in op de financiële en capaciteitsuitdagingen van twee ziekenhuizen. Waar lopen ze in het plannen en uitvoeren van de zorg tegenaan en welke innovatieve verbeteringen uit de afgelopen COVID-periode zijn bruikbaar om ook de toekomstige zorg in goede banen te leiden?

Zinnige zorg en ZE&GG

De druk op de inhaalzorg maakt de focus op zinnige zorg nog dringender dan het al was. Gynaecoloog Anneke Kwee en KNO-arts Raphael Hemler zijn beide verbonden aan het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG). In een tafelgesprek met Maarten Bouwhuis geven zij een toelichting op dit programma en laten ons aan de hand van praktische voorbeelden zien hoe spiegelinformatie helpt om de juiste keuzes te maken in welke zorg voorrang verdient en de kwaliteit van zorg te borgen.

Harde lessen van de COVID-crisis

In februari 2020 bereikte COVID-19 Nederland. Ziekenhuis Bernhoven in Uden lag ik het epicentrum van de eerste COVID-golf. Algemeen directeur Geert van den Enden schuift als tafelgast aan om te vertellen over de harde lessen die de COVID-crisis ons leerde. Hoe organiseert Bernhoven de zorg na de impact ervan en hoe helpt dit in de voorbereiding op een mogelijke nieuwe golf COVID-patiënten in het najaar of een mogelijke griepgolf?

Tafelgast Luuk Versluis (partner bij KPMG) neemt ons vijf tot tien jaar verder mee in de toekomst van de zorgsector en bereidt ons voor op de strategische keuzes die elk ziekenhuis zal moeten gaan maken. 

Praktische informatie

Datum

Dinsdag 5 oktober 2021

Tijdstip

Van 15.00 – 16.30 uur

Voor

RvB, MSB, Medisch specialisten en zorgmanagers

Deelname

is gratis

Programma

  • 15.00 uur - Welkom door presentator Maarten Bouwhuis
  • 15.05 uur - Introductie onderwerpen door Huub Deterd (CEO Performation)
  • 15.15 uur - Tafelgesprek: Zinnige zorg en ZE&GG
  • 15.40 uur - Tafelgesprek: Financiële uitwerking en benutting capaciteiten
  • 16.05 uur - Tafelgesprek: Harde lessen van COVID en een kijkje in de toekomst
  • 16.25 uur - Plenaire wrap up & afsluiting
WEBINARS TERUGKIJKEN

Performation webinars

Om u in deze COVID-19-tijd toch optimaal te informeren over zorgthema’s, organiseert Performation een reeks webinars. Presentator Maarten Bouwhuis praat hierin met zorgprofessionals over o.a. Horizontaal Toezicht, ontwikkelingen op het gebied van capaciteitsmanagement en datagedreven sturen. Kijk hier alle webinars terug én schrijf u in voor komende webinars.