Tijdens de coronacrisis ligt de primaire focus van zorgprofessionals op het leveren van zorg. De zorgregistratie schuift dan al snel naar de achtergrond. In deze moeilijke tijden komt het financiële resultaat sterk onder druk te staan en de productieafspraken met zorgverzekeraars zijn grotendeels niet meer realistisch. Het is dan ook van belang dat de zorg die wel geleverd is goed en volledig geregistreerd wordt.

 

We proberen ziekenhuizen hierin zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo hebben we aanpassingen in onze zorgregistratie-tools doorgevoerd die gericht zijn controles op de registratie rondom de geleverde zorg aan coronapatiënten. Dit houdt in dat er controleregels zijn opgeleverd die het ziekenhuizen makkelijk maakt om de registratie hierop te controleren en monitoren, denk hierbij aan:

 

  • controles voor de SEH;
  • controles voor de IC;
  • controles voor verpleegafdelingen;
  • corona-specifieke regels, bijvoorbeeld de COVID-19 diagnose is geregistreerd maar er is geen opname;
  • controleregels die controleren op de tijdelijke wijziging op wet- en regelgeving van de NZa.

 

Volledigheid en juistheid zorgregistratie

De verschillende controles kijken dus zowel naar volledigheid, juistheid en een aantal hebben een signalerende functie. Met dit pakket hopen wij de ziekenhuizen te kunnen bijstaan om de zorgregistratie goed te kunnen bijhouden.

 

https://performation.com/wp-content/uploads/2019/06/Ella-Sijbesma.png
Ella Sijbesma Business owner Zorgregistratie
In deze crisistijd staat acute zorg leveren voorop! Toch blijft het registreren van zorg een belangrijke actie, vooral voor op de langere termijn. Voorzie je  hierin problemen voor jouw ziekenhuis en heb je ondersteuning en advies nodig? Neem contact op via 06 – 14 23 39 80 of vul onderstaand formulier in.

Informatie over zorgregistratie tijdens COVID-19

Laat je vraag of bericht achter en wij nemen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.