Performation heeft opnieuw de ISAE 3402 Type II verklaring voor de OHW Grouper en Notiz verkregen. Deze verklaring is een bevestiging dat de tools aan de juiste kwaliteitseisen voldoen. De ISAE 3402 Type II houdt in dat de opzet, het bestaan en de werking van de OHW Grouper en Notiz is aangetoond. Het wederom behalen van deze verklaring, heeft voor gebruikers veel voordelen.

 

Wellicht is uw ziekenhuis door de overgang op Horizontaal Toezicht nu meer bezig om processen en risico’s rondom zorgregistratie en het aantonen van de beheersing hiervan in kaart te brengen. Dan weet u dat dit tijdsintensief is en veel vraagt van uw organisatie, maar ook dat het inzicht en vertrouwen geeft. De toetsing die Performation elk jaar laat uitvoeren, is dan ook geen formaliteit. Het dwingt de medewerkers van Performation om de OHW Grouper en Notiz te blijven verbeteren en om transparant te zijn in onze werkwijze.

Gebruik control framework voor jaarrekeningtraject 

Het control framework van de Grouper kan door de accountant voor het jaarrekeningtraject worden gebruikt. Dit scheelt testwerkzaamheden, dus tijd en geld. Mocht het voor de accountant of uzelf onduidelijk zijn waar deze testwerkzaamheden exact overlappen, neem dan contact op met product owner Marloes Nieuwenhuis – Huurman. Zij kan u meenemen in de specifieke onderdelen van het rapport.  

Horizontaal Toezicht

Het control framework waarop de ISAE 3402 Type II verklaring is gebaseerd, is een dynamisch document dat elk jaar een aantal aanpassingen heeft, afhankelijk van de marktvraag en -situatie. Voor Notiz geldt dat de focus steeds meer op Horizontaal Toezicht komt te liggen. Veel beheersmaatregelen kunnen helpen op uw eigen weg naar Horizontaal Toezicht en de bewijsvoering wanneer u al over bent op Horizontaal Toezicht. Deze onderdelen in het rapport zijn echter niet de enige voordelen aan Notiz op dit onderdeel.

De ISAE 3402 Type II verklaring bevestigt dat u met de juiste tool werkt om uw interne doelstellingen te realiseren. Met Notiz kan onder andere een zorgverzekeraar op uw omgeving zien hoe een controle is opgebouwd en middels de audittrail zien welke wijzigingen zijn doorgevoerd. We raden u aan om hiervan gebruik te maken  en om pragmatisch te blijven denken op het vlak van het beheersen van uw risico’s. Wilt u meer weten over de rapportage met betrekking tot Notiz? Neem contact op met product owner Ryanne Altenburg

Inhoud control framework

Tot slot willen we u als gebruiker van onze tools bedanken voor uw feedback en het uitvoeren van testwerkzaamheden. Dit nemen wij elk jaar weer mee in onze verwerking. U bent dan ook van harte uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan bij vragen over de inhoud van het control framework. Wellicht heeft u zelf goede suggesties voor verbeteringen hierop of heeft u vragen over uw eigen control framework of testwerkzaamheden. 

https://performation.com/wp-content/uploads/2019/06/PO-Omzet-en-markt.jpg
Marloes Huurman Product owner OHW Grouper

Heeft u vragen over het rapport?

“Het opnieuw behalen van deze verklaring, is voor mij en mijn collega’s een bevestiging dat we ons werk goed doen. Uiteraard doen we dat ook om het werk van onze klanten makkelijker te maken. Wil u het rapport aanvragen en/of heeft u vragen hierover? Neem contact met mij op via m.huurman@performation.com.”
https://performation.com/wp-content/uploads/2019/07/Ryanne-Altenburg-1.jpg
Ryanne Altenburg Product owner Notiz

In control over uw zorgregistratie

“Notiz biedt tal van functionaliteiten om in control te zijn over uw zorgregistratie, maar er komen ook mooie doorontwikkelingen aan waar u gebruik van kunt maken in uw Horizontaal Toezicht-traject. Bent u hier nieuwsgierig naar of heeft u op dit vlak advies nodig? Neem contact met mij op via r.altenburg@performation.com.
CASE

Controles op geregistreerde zorg levert veel geld op

Een goede zorgregistratie is een must voor een financieel gezond ziekenhuis. Daarbij is een goede inrichting van het EPD-systeem essentieel. Maar wat als de inrichting te wensen overlaat en dit leidt tot onderregistratie? Het Curaçao Medical Center kreeg hiermee te maken. Bij een controle met Notiz op registreerde zorg kwam veel onderregistratie aan het licht en zo werd veel geld opgespoord.
Bekijk de video
VIDEO

Zorgregistratie naar hoger niveau

Medisch Spectrum Twente gebruikt Notiz voor de zorgregistratie. MST kan hiermee beter analyseren hoe in het ziekenhuis geregistreerd wordt en sneller reageren op fouten in de zorgregistratie.