Artificial Intelligence in de zorg en de toegevoegde waarde van een koppeling tussen Datagateway en Reflex. Deze onderwerpen kwamen onder andere voorbij als donderdag 14 februari 2019 gehouden werd. Ook werden deelnemers aan deze dag geïnformeerd over de oplossing Kwaliteit & patiënt, waar Reflex als product onder valt. 

 

Met de oplossing Kwaliteit & patiënt krijgt het ziekenhuis inzicht in het verbeterpotentieel van de patiëntveiligheid, kwaliteit en kosten. Met de tool Reflex die binnen deze oplossing valt, monitort u de uitkomsten van zorg over de hele ziekenhuispopulatie.

Datagateway

Product owner Ruud Hopster vertelde over de oplossing Datagateway waarop de tool Reflex wordt aangesloten. De voordelen van deze aansluiting, zijn de mogelijkheid van snelle feedback en het toevoegen van extra velden. Bijvoorbeeld ASA klasse.

Op de gebruikersdag deelden we met onze gasten ideeën over de doorontwikkeling en zij kregen daarbij de gelegenheid met aanvullende ideeën te komen. De gasten konden vervolgens hun stem uitbrengen in de prioritering van deze ontwikkelagenda.Komende tijd gaan we aan de slag met deze waardevolle inbreng.

Artificial intelligence in de zorg

In het tweede deel van het programma nam Pieter-Frank van Boven, chapterlead datascience bij Performation ons mee in de wereld van Artificial Intelligence en de toepassingsmogelijkheden in de zorg.

Dorthe Klein, promovendus van het Maastricht UMC+ sloot af met de resultaten van haar onderzoek naar toepassing van AI voor automatische detectie van Adverse Events. Een van de resultaten hieruit was, dat dossieronderzoek door toepassing van AI efficiënter kan worden ingezet.

https://performation.com/wp-content/uploads/2019/02/Saskia-Schaafsma-IMG_4187-BEW.jpg
Saskia Schaafsma Consultant
Heeft u de Reflex-gebruikersdag gemist, maar wilt u meer weten over wat verder besproken is? Neem gerust contact met mij op. Ik vertel u er graag meer over.