Dankzij de voorspellende kracht van data, krijgen we meer grip op de toekomst. De grote vraag is: hoe zetten we die data in om nu al goede beslissingen te nemen? Deze vraag stond centraal op het Performation event 2019, dat op donderdag 24 januari plaatsvond in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Hierbij een terugblik naar Performation event 2019.

 

De medewerkers van Performation kijken terug op een inspirerende dag. Directeur Steven Lugard: ‘Als Performation zijn we trots, dat we het grootste deel van de Nederlandse ziekenhuizen van vitale informatie mogen voorzien. Ruim vierhonderd zorgprofessionals kwamen samen op ons event om onder de inspirerende leiding van Maarten van der Weijden over de toekomst van informatiemanagement in de zorg te spreken.’

Data structureren

‘Geen land ter wereld heeft zoveel informatie over de zorg als Nederland. Performation’s dataplatform wordt door steeds meer ziekenhuizen gebruikt om die data te structuren. Medewerkers van ziekenhuizen, specialisten, studenten en zorgverzekeraars bespraken hoe de zorg kan innoveren door nog beter die rijkdom aan data te gebruiken. Dat is ook nodig, want als we niets doen, verdubbelen de zorgkosten tot 2040.

Veel aandacht was er voor slim capaciteitsmanagement en kunstmatige intelligentie. Hiermee wordt het mogelijk het optimale uit de professionals te halen en de registratielast te beperken. Om de zorg financieel gezond te houden, zijn nieuwe financieringsmodellen van het ziekenhuis en de medisch specialist nodig. Samen met Performation wordt hier door diverse spelers in de sector hard aan gewerkt.’

Aan het eind van de dag ontvingen de gasten een poster met de Performation’s roadmap naar 2040. Wilt u deze poster graag ontvangen? Stuur een e-mail naar innovatie2040@performation.com. We sturen u de poster graag toe. Nieuwsgierig geworden na deze terugblik van het Performation event 2019? Neem gerust contact met ons op!