Dankzij de voorspellende kracht van data, krijgen we meer grip op de toekomst. De grote vraag is: hoe zetten we die data in om nu al goede beslissingen te nemen? Ga met ons mee in 'The future of healthcare information' tijdens het Performation HOTflo Event.

Samen met dagvoorzitter Maarten van der Weijden en futurist Richard van Hooijdonk duiken we met u de toekomst in. Gedurende dit dagvullende programma vertellen experts uit de zorg u over ontwikkelingen in de branche en kunt u deelnemen aan interactieve break-out sessies.

Benieuwd wat de toekomst uw organisatie biedt? Kom op 24 januari 2019 naar het Performation HOTflo event 2019 in de Rijtuigenloods te Amersfoort.

Dagvoorzitter

Maarten van der Weijden

Enige Olympisch Kampioen die vóór zijn medaillewinst kanker had.
In hem schuilt de drive om altijd beter te worden. Hij spreekt hier
openhartig over op het event.

Futurist en spreker

Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker
Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende
toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

CFO Treant Zorggroep

Jean-Pierre van Beers

De CFO van Treant Zorggroep gaat tijdens een vraaggesprek met Han van Wijk in op de toekomst van regioziekenhuizen.

Praktijkcases

Joan Verweij & Edwin Rozeman

Joan Verweij, coordinator Implementatie en Verankering Dagbehandeling Erasmus MC, en Edwin Rozeman, RvE manager Chirurgie Isala, over vooruitstrevende concepten binnen hun ziekenhuizen.

Break-out sessies

Laat u inspireren tijdens een van onze break-out sessies. Benieuwd naar het ziekenhuis van 2025? Wilt u meer weten wat uw organisatie kan doen aan de krapte op de arbeidsmarkt? Of vindt u het leuk een kijkje in de keuken te nemen bij de Santeon groep? Schrijf u in voor ons event en selecteer welke sessies u wilt bezoeken

Break-out

Sessie

De kracht van wiskunde in de gezondheidszorg
Dr. Dennis Roubos, wiskundige Performation, over de toegevoegde waarde van het gebruik van wiskunde in de gezondheidszorg.

De kracht van wiskunde in de gezondheidszorg

Hoe heeft de wiskunde bijgedragen en kan het nog bijdragen aan de verbetering van de gezondheidszorg? We zien dat technieken als forecasting, data mining en wachtrijtheorie allemaal gebaseerd zijn op wiskunde. In andere sectoren zijn deze technieken al meermalen succesvol ingezet om de kwaliteit van de geleverde diensten te optimaliseren. In de gezondheidszorg is ook veel meer data beschikbaar vandaag de dag. Kunnen bestaande technieken dan ook niet daar toegepast worden? En wat levert dat op? Tijdens deze sessie staan we hierbij stil. Wat is er al gedaan op dat gebied, maar vooral wat zouden we nog kunnen doen?

Break-out

Sessie

Sturing op de onlosmakelijke drie-eenheid: productie, capaciteit en financiën
Floris Beltman, product owner Productie Capaciteit, en Krijn Pepping, consultant Performation, over hoe te sturen op de drie-eenheid productie, capaciteit en financiën.

Sturing op de onlosmakelijke drie-eenheid: productie, capaciteit en financiën

Tijdens de sessie wordt de balans tussen productie, capaciteit en financiën op een interactieve manier besproken. Zo komt onder andere de link met het begrotingsproces aan bod. Aan de hand van twee praktijkcases nemen we u mee in de wereld van deze drie-eenheid.

Break-out

Sessie

Krapte op de arbeidsmarkt: angst of kans?
Lotte Verdellen, programmamanager VieCuri, en Carmen van der Mark, promovendus EBS aan Radboud Universiteit én consultant bij Performation, gaan in op dit actuele thema.

Krapte op de arbeidsmarkt: angst of kans?

Het tekort aan zorgpersoneel is een van grootste problemen in de zorgsector voor de toekomst. Dit jaagt veel ziekenhuizen en andere zorgorganisatie angst aan. Maar is die angst terecht? Of moeten we juist denken in kansen? Lotte Verdellen, programmamanager shared governance binnen VieCuri, en Carmen van der Mark, ,promovendus Evidence Based Staffing aan de Radboud Universiteit én consultant bij Performation, gaan dieper in op de angsten en kansen die gepaard gaan met de krapte op de arbeidsmarkt. Met specifieke aandacht voor het magnet gedachtegoed waarvan is bewezen dat dit een aantrekkende werking heeft op verpleegkundigen.

Break-out

Sessie

Verkoopondersteuning: hoe optimaliseer je het resultaat?
Marcel Bosch, consultant Performation, gaat middels een praktijkcase in op hoe u het resultaat van uw onderhandelingen met verzekeraars kunt optimaliseren.

Verkoopondersteuning: hoe optimaliseer je het resultaat?

Hoe optimaliseert u het resultaat van uw onderhandelingen met zorgverzekeraars? We gaan in op verschillende aspecten die onmisbaar zijn voor een goede onderhandeling. Denk naast cijfermatige inzichten ook aan het optimaliseren van het proces. Door middel van een case uit de praktijk laten we u graag de mogelijkheden zien.

Break-out

Sessie

De nieuwe manier van belonen van medisch specialisten
Hoe zorgen we ervoor dat we de juiste manier van belonen verbinden aan het leveren van zinnige, zuinige en kwalitatief hoogstaande zorg? Thomas Herngreen, consultant Performation, gaat hier tijdens deze sessie dieper op in.

De nieuwe manier van belonen van medisch specialisten

De toekomst vraagt om zinnige, zuinige en kwalitatief hoogstaande zorg. Kwaliteit wordt voor steeds meer aandoeningen gemeten. Om te zorgen dat ziekenhuizen en specialisten zich samen hiervoor gaan inzetten helpt het als de financiële prikkels goed liggen. Daarvoor zorgt het nieuwe prestatiemodel van Performation. We laten zien hoe ons model werkt en bijdraagt aan een toekomst met zinnige, zuinige en nog meer kwalitatief hoogstaande zorg.

Break-out

Sessie

Het slimme ziekenhuis van 2025
Bent u nieuwsgierig naar begrippen als ‘augmented analytics’ en ‘digital twins’ en niet bang om te filosoferen over de (on)mogelijkheden die de toekomst ons brengt? Roy Staal, BI specialist Performation, over de mogelijkheden met data en techniek van nu en de toekomst.

Het slimme ziekenhuis van 2025

Data en de mogelijkheden van data veranderden in rap tempo onze manier van werken en denken. In een inspirerende sessie nemen we u mee naar de nabije toekomst en mogelijkheden van data en techniek. Hoe gaat een ‘smart hospital’ er uitzien in 2025 en hoe verandert dat de werkzaamheden van de mensen die daar werken? Bent u nieuwsgierig naar begrippen als ‘augmented analytics’ en ‘digital twins’ en niet bang om te filosoferen over de (on)mogelijkheden die de toekomst ons brengt? Dan is deze sessie zeker interessant voor u!

Break-out

Sessie

De top 500 duurste patiënten – wat is de beste zorg tegen aanvaardbare kosten?
Stel u wilt betere zorg leveren, waar begint u dan? In deze sessie brengen Dennis Diederix, consultant Performation, en KPMG aan het licht hoe u op een andere manier kunt kijken naar verbeterpotentieel.

De top 500 duurste patiënten – wat is de beste zorg tegen aanvaardbare kosten?

Stel u wilt betere zorg leveren, waar begint u dan? U start natuurlijk op een data-gedreven manier. Dan kunt u onderzoeken voor welke patiëntengroep uw ziekenhuis gemiddeld gezien minder goed presteert. U komt erachter dat u 5% minder effectief uw patiënten behandelt. Dat is waardevolle informatie, maar hoe verbetert u “die 5%” vervolgens op de werkvloer? Kunt u bij iedereen net die 5% betere zorg leveren? Of kiest u een andere aanpak? In deze sessie nodigen we u uit om samen met ons en KPMG anders naar verbeterpotentieel te kijken.

Break-out

Sessie

Prestaties verbeteren door datagedreven sturen
Hoe zorgt u ervoor dat medewerkers intrinsiek gemotiveerd zijn om te verbeteren? Tijdens deze sessie helpen Rob ter Hedde, consultant Performation, en Simon van der Veer, bedenker van de move before you’re ready-benadering, u data om te zetten in prestaties en geven praktische handvatten om aan de slag te gaan.

Prestaties verbeteren door datagedreven sturen

Hoe zorgt u ervoor dat medewerkers intrinsiek gemotiveerd zijn om te verbeteren? Ziekenhuizen beschikken over een enorme hoeveelheid data waar nog niet altijd optimaal gebruik van wordt gemaakt. Met behulp van de principes uit het ‘Mensgericht prestatiemanagement’-model en de ‘Move before you’re ready’-benadering helpen we u deze data om te zetten in prestaties en geven we praktische handvatten om meteen mee aan de slag te gaan.

Break-out

Sessie

Kijkje in de keuken bij Santeon - leren van elkaar op basis van (open) benchmark data
Benchmarks bieden ziekenhuizen inzichten waar zij mogelijk kunnen verbeteren op basis van een afwijking t.o.v. andere ziekenhuizen. De wens om van elkaar te kunnen leren is door de Santeon ziekenhuizen omgezet in een open benchmark project. Tijdens deze sessie gaan Niels Bossers, Thomas van den Berg (consultants Performation) en Santeon hierop in.

Kijkje in de keuken bij Santeon - leren van elkaar op basis van (open) benchmark data

Benchmarks bieden ziekenhuizen inzichten waar zij mogelijk kunnen verbeteren op basis van een afwijking t.o.v. andere ziekenhuizen. Door het geanonimiseerde en gestandaardiseerde karakter van standaard benchmarks is het lastig om op detail niveau van elkaar te leren. De wens om van elkaar te kunnen leren is door de Santeon ziekenhuizen omgezet in een open benchmark project. We zullen tijdens deze sessie inzicht geven in hoe wij de relevante stakeholders enthousiast aan tafel krijgen, de mogelijkheden van het open benchmarken bij Performation laten zien en hoe we borgen dat er daadwerkelijk geleerd kan worden van de uitkomsten.