Performation heeft een onafhankelijke auditor de opdracht gegeven om te rapporteren over de opzet, het bestaan en de werking van beheersmaatregelen van Notiz en de OHW Grouper. We zijn blij te kunnen melden dat ook dit jaar de auditor een ISAE 3402 Type II verklaring heeft afgegeven voor de periode januari tot en met december 2019.

 

De auditor heeft geconcludeerd dat de beschrijving van het systeem getrouw is weergegeven, dat de interne beheersmaatregelen op afdoende wijze zijn opgezet en dat er een betrouwbare mate van zekerheid is dat getoetste interne beheersdoelstellingen zijn bereikt.

De volledige verklaring van de auditor, de getoetste maatregelen en het resultaat zijn weergegeven in een rapportage. Daarin is ook een beschrijving gegeven van de organisatie en de algemene beheersomgeving. Gebruikers van Notiz en/of OHW Grouper kunnen de rapportages opvragen bij Ryanne Altenburg (product owner Notiz).

ISAE 3402

Om de kwaliteit van applicaties te waarborgen, vindt Performation het belangrijk om ze te laten controleren door een onafhankelijke auditor. Zodra processen invloed kunnen hebben op de jaarrekening, is het noodzakelijk om aan te tonen dat de leverancier, in dit geval Performation, voldoet aan bepaalde internationale standaarden. Eén daarvan is ISAE 3402 Type II die betrekking heeft op de opzet, het bestaan en de werking van beheersmaatregelen.

In control met Notiz en de OHW Grouper

Met de ISAE 3402 Type II verklaring heeft het ziekenhuis zekerheid dat het de tools Notiz en OHW Grouper van Performation kan inzetten als beheersmaatregel voor onder andere Horizontaal Toezicht.

Dit type Assurance is een voorwaarde voor accountants en zorgverzekeraars.

Bekijk de video
VIDEO

Zorgregistratie naar hoger niveau

Medisch Spectrum Twente gebruikt Notiz voor de zorgregistratie. MST kan hiermee beter analyseren hoe in het ziekenhuis geregistreerd wordt en sneller reageren op fouten in de zorgregistratie.