OMZET EN MARKT

Onderhandelingen met verzekeraars

De financiële risico’s aan de omzetkant zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. Verzekeraars schuiven steeds meer risico af op het ziekenhuis en sturen vanuit maatschappelijke druk op doelmatigere zorgverlening. Samen met de verdere specialisatie in ziekenhuizen zal de omzet eerder een dalende, dan een stijgende trend laten zien. Het is niet eenvoudig om elk jaar weer een eerlijke vergoeding voor de geleverde zorg te ontvangen. Wij ondersteunen je hier graag bij. Wij geloven dat onze datagedreven werkwijze dé sleutel is om goed op de productie te sturen en de beste uitkomsten te realiseren in de onderhandelingen met verzekeraars.

Een betrouwbare prognose

Om goed te onderbouwen hoe de productie zich binnen het ziekenhuis ontwikkelt, is een solide prognose noodzakelijk. Niet alleen voor interne verantwoording, maar ook voor de onderhandelingen met de zorgverzekeraar. Hoe krijgt een zorgorganisatie een goede prognose? Viecuri Medisch Centrum vond hier een oplossing voor.

Producten

Binnen de oplossing ‘Omzet & markt’ bieden wij kwantitatieve inzichten en (dagelijkse) ondersteuning die je nodig hebt om in deze veranderende markt toch volledig in control te blijven over inkomsten en daarmee de financiële positie.

De Prognose maakt zorg bestuurbaar

Het product Prognose laat zien waar de omzetrisico’s van jouw ziekenhuis zitten en daarmee maak je de zorg in jouw ziekenhuis bestuurbaar. Bekijk de video voor meer informatie over Prognose.

Bekijk de video
https://performation.com/wp-content/uploads/2021/01/Manon-Dubois.jpg
Manon Dubois Consultant Financieel

Meer win-win uitkomsten uit onderhandelingen

‘Met een diepgaande data-analyse haal je onderwerpen naar boven waar verzekeraar en ziekenhuis allebei hun voordeel mee kunnen doen. Onze ervaring is dat deze analyse zich driedubbel terugbetaald met de juiste interpretatie aan de onderhandelingstafel. Laat ons eens samen kijken naar jouw specifieke situatie.’

Meer weten over Omzet en markt?

Laat een bericht achter en wij nemen contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.