JUISTEZORGSTURING

De weg naar een gezond financieel resultaat

Elk ziekenhuis streeft een goede toegankelijkheid, de hoogst mogelijke kwaliteit, een prettig werkklimaat en een gezond bedrijfsresultaat na. De doelen hierop verschillen per ziekenhuis en het realiseren daarvan is de grootst mogelijke uitdaging.

Een optimale samenwerking binnen ziekenhuizen is cruciaal om strategische jaarplannen op te stellen die realiseerbaar zijn, maar ook een besturing in de richten die ervoor zorgt, dat bij afwijkingen van die plannen in lijn met de gestelde doelen wordt bijgestuurd. In dit veld zijn het MSB, de afdeling financiën en capaciteitsmanagement sleutelspelers.

Met JuisteZorgSturing helpt Performation het ziekenhuis bij de uitdaging om financiën, capaciteit en productie niet los van elkaar te zien, maar juist met elkaar te verbinden. Zo maken we de weg vrij naar integrale ziekenhuisbesturing waarin een gezond financieel resultaat samen gaat met goede toegankelijkheid, kwalitatief hoogwaardige zorg en een prettig werkklimaat. 

Vraag de JuisteZorgSturing poster aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
BLOG

De eerste stap naar betere prestaties op alle fronten

De verwachte zorgproductie en daaraan gerelateerde omzet van een ziekenhuis heeft direct invloed op de benodigde capaciteit. De benodigde capaciteit heeft vervolgens weer direct invloed op de financiële middelen.

Die onderlinge samenhang vereist een optimale samenwerking tussen de vakgebieden financieel, capaciteitsmanagement en het medisch specialistisch bedrijf (MSB). Maar hoe krijgt het ziekenhuis die samenwerking van de grond?

https://performation.com/wp-content/uploads/2019/07/Auke-Speet-IMG_4730-BEW.jpg
Auke Speet Business area manager

Aandacht van alle betrokkenen

‘JuisteZorgSturing is een totaaloplossing die een nieuwe werkwijze vraagt van ziekenhuizen. Niet alleen op het vlak van processen die worden ondersteund door software, maar ook in het vinden van de juiste ondelinge verhoudingen. Dat vraagt aandacht van alle betrokkenen. Durft u de stap naar verbinding te zetten?’