Het bieden van goede kwalitatieve zorg is niet het enige doel dat ziekenhuizen nastreven. Wanneer de toegankelijkheid onder druk komt te staan is de kwaliteit van zorg daarmee net zo goed in het gedrang.

 

Wend je dit af op de medewerker of laat je deze krapte ten koste gaan van het financieel resultaat van het ziekenhuis? Balanceren tussen deze vier resultaatgebieden vraagt om strakke sturing en goede samenwerking.

Integrale ziekenhuisbesturing

Een goede samenwerking is cruciaal om strategische jaarplannen op te stellen die recht doen aan de zorgvraag, in lijn zijn met de afspraken met onder andere verzekeraars en banken en realiseerbaar zijn met het personeel dat je tot je beschikking hebt. Daarnaast is het inrichten van een besturing van groot belang. Zij zorgt ervoor, dat bij afwijkingen van die plannen, in lijn met de gestelde doelen wordt bijgestuurd. In dit veld zijn het management, medische staf, de afdeling financiën en capaciteitsmanagement sleutelspelers.

Met JuisteZorgSturing helpt Performation het ziekenhuis bij de uitdaging om productie, financiën, capaciteit, kwaliteit en werkklimaat niet los van elkaar te zien, maar juist met elkaar te verbinden. Zo maken we de weg vrij naar integrale ziekenhuisbesturing.

Balans tussen vier elementen

Goede kwaliteit van zorg, tevreden medewerkers, toegankelijkheid voor patiënten en dat allemaal met een gezond financieel resultaat. Hoe krijg je balans tussen deze vier elementen? Auke Speet en Maarten van der Wilt (Performation) leggen hoe hoe ‘JuisteZorgSturing’ hierbij helpt. 

Bekijk de video

De verwachte zorgproductie en daaraan gerelateerde omzet van een ziekenhuis heeft direct invloed op de benodigde capaciteit. De benodigde capaciteit heeft vervolgens weer direct invloed op de financiële middelen. Dit ingewikkelde proces hebben we vastgelegd in deze overzichtelijke poster. 

De poster graag ontvangen?

Laat je gegevens achter en de poster komt jouw kant op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
https://performation.com/wp-content/uploads/2019/07/Auke-Speet-IMG_4730-BEW.jpg
Auke Speet Business area manager

Aandacht van alle betrokkenen

‘JuisteZorgSturing is een totaaloplossing die een nieuwe werkwijze vraagt van ziekenhuizen. Niet alleen op het vlak van processen die worden ondersteund door software, maar ook in het vinden van de juiste ondelinge verhoudingen. Dat vraagt aandacht van alle betrokkenen. Durf jij de stap naar verbinding te zetten. Bel mij gerust eens om er verder over te praten.’ +31 (0)6 12 62 72 04