Capaciteit staat onder druk

Capaciteit in het ziekenhuis staat door een groeiende zorgvraag en krapte op de arbeidsmarkt onder druk. Dit vraagt veel van een ziekenhuis en van jou als (capaciteits)manager. Je moet met beperkte middelen de productiviteit en efficiëntie van de zorgverlening verder verbeteren. Performation ondersteunt je hierbij. We hebben de ervaring, expertise en softwaremodules om met de huidige, beperkte capaciteit meer productie en betere zorg te leveren.

Verhalen van zorgorganisaties

Onze capaciteitssoftware geeft grip op de capaciteit in jouw ziekenhuis

De capaciteitssoftware van Performation helpt bij een doelmatige inzet van jouw poliklinieken, OK's, bedden en zorgpersoneel.

✔️ Integraal begroten (financieel, capaciteit, formatie) met de Productiecapaciteit
✔️ Bijsturen van de productie met het Tactical control center
✔️ Bijsturen van de personeelsinzet en de patiëntplanning met het Operational control center
✔️ Verbeteren van roosters en de verpleegkundige norm met Verpleegkundig Personeel
✔️ Verbeteren van het OK-schema met ORSO
✔️ Verbeteren van je prestaties met de Analysers

Verbindt de productie-, capaciteits- en financiële begroting

Met deze softwaremodule stelt het ziekenhuis een productiebegroting op en bepaalt op basis van deze afspraken vervolgens integraal de benodigde capaciteit en formatie.

Helpt bij het bijsturen van capaciteitsjaarplannen

Deze softwaremodule biedt real time inzicht in afwijkingen op productie- en capaciteit jaarplannen en prestaties. Voorspellingen geven inzicht in oplossingsrichtingen om deze afwijkingen te verhelpen en hiermee alsnog de productiedoelstellingen te halen.

HOTflo-TCC

Bewaakt continu patiëntstromen en beschikbare capaciteit ziekenhuisbreed

De softwaremodule geeft middels dashboards actueel en realtime inzicht in personeel, patiëntaanwezigheid, planningen en voorspelling van acute en electieve patiënten. De module helpt je hiermee knelpunten te voorkomen en waar nodig bij te sturen.

Helpt bij het in balans brengen van OK en kliniek

ORSO laat op gebruiksvriendelijke wijze het effect van het OK-schema op de kliniek zien. Het helpt om de uitstroom van OK naar de kliniek te verbeteren en bepaalt planquota voor de planners. Met vermindering van het hollen en stilstaan in de kliniek als resultaat.

Ondersteunt optimale roostering en bepaling van personele normstelling

Met deze module stel je op basis van patiëntkenmerken objectief de verpleegkundige norm vast, die aansluit bij de werklast van jouw ziekenhuis. Het helpt dienstroosters te bepalen en het effect van verschillende flexibiliteitsmodellen door te rekenen.

De verbinding tussen financiën en capaciteit

Analyseert capaciteitsgebruik en vindt grondoorzaken van afwijkingen

De Analysers geven je gedetailleerde capaciteitsanalyses van het beddenhuis en de polikliniek. Je krijgt zicht op de belangrijkste prestatie-indicatoren zoals ligduren, variabiliteit in patiëntaanwezigheid, herhaalfactor en benutting. De softwaremodule biedt de mogelijkheid om vanuit verschillende patiënten, afdelingen en specialismen knelpunten te analyseren.

https://performation.com/wp-content/uploads/2019/07/Auke-Speet-IMG_4730-BEW.jpg
Auke Speet Business area manager

Arbeidsmarkt staat onder druk

Hoe kan jouw ziekenhuis ondanks beperkte middelen toch optimale zorg bieden? We hebben de ervaring, expertise en tools om met de huidige, beperkte capaciteit meer productie en betere zorg te leveren. Ik praat er graag eens met je over.

Advies nodig?

Laat een bericht achter en wij nemen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk de video
Hospital control center

Signaleer tijdig knelpunten

Hoe houdt u in de dynamiek van het ziekenhuis grip op patiëntprocessen en de bijbehorende capaciteit? Het Hospital control center bewaakt continu alle patiëntstromen en de beschikbaarheid van capaciteit ziekenhuisbreed. Zo signaleert u tijdig knelpunten en kunt u waarnodig bijsturen.

Capaciteitcoördinatie-centrum UMC Utrecht

Het UMC Utrecht heeft het afgelopen jaar veel bereikt op het gebied van integraal capaciteitsmanagement. Een centrale plek van waaruit capaciteiten gestuurd worden, speelt daarin een grote rol. Medewerkers van UMC Utrecht die dagelijks vanuit dit Capaciteit-coördinatiecentrum werken, delen hun ervaringen.