Capaciteit staat onder druk

Capaciteit in het ziekenhuis staat door een groeiende zorgvraag en krapte op de arbeidsmarkt onder druk. Dit vraagt veel van een ziekenhuis en van jou als (capaciteits)manager. Je moet met beperkte middelen de productiviteit en efficiëntie van de zorgverlening verder verbeteren. Performation ondersteunt je hierbij. We hebben de ervaring, expertise en HOTflo-capaciteitstools ) om met de huidige, beperkte capaciteit meer productie en betere zorg te leveren.

Verhalen van zorgorganisaties

HOTflo geeft grip op de capaciteit in jouw ziekenhuis

Met HOTflo verbind je strategische capaciteitsplannen tot en met de operationele sturing. De software-producten van HOTflo helpen bij een doelmatige inzet van jouw poliklinieken, OK's, bedden en zorgpersoneel. Maak kennis met de producten.

Verbindt de productie-, capaciteits- en financiële begroting

Met deze tool bepaalt het ziekenhuis op basis van de productiebegroting en -afspraken integraal de benodigde poli, OK en beddencapaciteit. Hierbij wordt rekening gehouden met de dynamiek in de zorg(vraag), de financiële begroting en verplaatsing van zorg.

Ondersteunt in de bepaling van personele capaciteit en normstelling

Stel met dit HOTflo-product op basis van patiëntkenmerken objectief de verpleegkundige norm vast, volledig op data gebaseerd. Het helpt dienstroosters te bepalen en het effect van verschillende flexibiliteit modellen door te rekenen.

De verbinding tussen financiën en capaciteit

Monitoren en bijsturen capaciteitsjaarplannen

Deze tool biedt real time inzicht in afwijkingen op productie- en capaciteit jaarplannen en prestaties. Voorspellingen geven inzicht in oplossingsrichtingen om deze afwijkingen te verhelpen. Hiermee behaal je de productiedoelstellingen binnen de mogelijkheden van jouw ziekenhuis.

HOTflo-TCC

Helpt bij het in balans brengen van OK en kliniek

De tool  laat op gebruiksvriendelijke wijze het effect van het OK-schema op de kliniek zien. Het helpt je om de uitstroom van OK naar het kliniek te verbeteren en bepaalt planquota voor de planners. Met tevreden verpleegkundigen, artsen en OK managers als gevolg. 

Bewaakt contin patiëntstromen en beschikbare capaciteit ziekenhuisbreed

De tool geeft actueel en realtime inzicht in personeel, patiëntaanwezigheid, planningen en voorspelling van acute en electieve patiënten. Maak  eigen capaciteitsdashboards om de operationele planning en sturing te ondersteunen. De tool helpt je hiermee capaciteitsissues te voorkomen en waar nodig bij te sturen.

Analyseer capaciteitsgebruik en vind grondoorzaken van afwijkingen

De Analysers geven je gedetailleerde capaciteitsanalyses van het beddenhuis en de polikliniek. Je krijgt zicht op de belangrijkste prestatie-indicatoren zoals ligduren, variabiliteit in patiëntaanwezigheid, herhaalfactor en poli benutting. De tool biedt de mogelijkheid om vanuit verschillende perspectieven knelpunten te analyseren.

https://performation.com/wp-content/uploads/2019/07/Auke-Speet-IMG_4730-BEW.jpg
Auke Speet Business area manager

Arbeidsmarkt staat onder druk

 

‘Hoe kan jouw ziekenhuis ondanks beperkte middelen toch optimale zorg bieden? We hebben de ervaring, expertise en tools om met de huidige, beperkte capaciteit meer productie en betere zorg te leveren. Ik praat er graag eens met je over.’

Meer weten over capaciteits-management?

Laat een bericht achter en wij nemen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bekijk de video
Hospital control center

Signaleer tijdig knelpunten

Hoe houdt u in de dynamiek van het ziekenhuis grip op patiëntprocessen en de bijbehorende capaciteit? Het Hospital control center bewaakt continu alle patiëntstromen en de beschikbaarheid van capaciteit ziekenhuisbreed. Zo signaleert u tijdig knelpunten en kunt u waarnodig bijsturen.

Capaciteitcoördinatie-centrum UMC Utrecht

Het UMC Utrecht heeft het afgelopen jaar veel bereikt op het gebied van integraal capaciteitsmanagement. Een centrale plek van waaruit capaciteiten gestuurd worden, speelt daarin een grote rol. Medewerkers van UMC Utrecht die dagelijks vanuit dit Capaciteit-coördinatiecentrum werken, delen hun ervaringen.