Slimme oplossingen voor
het personeelstekort
in de zorg

Lees meer

Terugblik op Prognose-gebruikersmiddag

Ruim twintig vertegenwoordigers van diverse ziekenhuizen waren op woensdag 31 oktober aanwezig op de jaarlijkse Prognose-gebruikersmiddag. Samen keken ze terug naar de ontwikkelingen in Prognose en wisselden ze ervaringen uit over hoe de oplossing in ziekenhuizen gebruikt wordt. Ook keken de gebruikers én ontwikkelaars vooruit naar het komende jaar en mochten deelnemers input geven om de wensenlijst te prioriteren.

Lees verder

Begin nu met sturen voor toekomstige zorg

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag, de dag van de Miljoenennota waarin de kabinetsplannen omgerekend zijn naar de nationale begroting. Vanuit mijn zorgachtergrond kijk ik met belangstelling naar de zorgplannen. De uitdaging waar we al jaren voor staan, is groot: het beheersbaar houden van de zorgkosten en die uitdaging is de komende jaren nog niet zomaar verdwenen.

Lees verder

Datagedreven sturen in de zorg: Het onderschatte effect van een dashboard

Stelt u zich voor: de afgelopen periode heeft u veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van (sturings)rapportages en dashboards. Een indrukwekkende hoeveelheid informatie is nu beschikbaar gemaakt om bijvoorbeeld zo goed mogelijk te sturen op de inzet van een juiste verpleegkundigenformatie. De dashboards worden echter niet gebruikt. Wat nu?

Lees verder

Slimme oplossingen voor het personeelstekort in de zorg

Tot aan 2025 zijn er 125 duizend extra mensen nodig om het tekort aan verpleegkundigen op te vangen. Performation HOTflo levert diensten aan ziekenhuizen die ondersteunen om dit tekort op te lossen. In een bijdrage aan BNR Beter legt senior consultant Bernd van den Akker uit hoe dat werkt.

Lees verder

Hoe komt mijn ziekenhuis tot een juiste begroting?

Uw ziekenhuis bevindt zich weer in een belangrijke fase van het jaar. De onderhandelingen met zorgverzekeraars zijn gestart en het begrotingsproces intern is in volle gang. Bij veel ziekenhuizen zien we dat het komen tot een goede, sluitende begroting lastig is. Heeft u ook moeite om de begroting rond te krijgen? Of wilt u dit jaar een begroting die in 2019 daadwerkelijk gerealiseerd wordt? Performation HOTflo helpt u graag om deze vraagstukken gericht aan te pakken door slim gebruik te maken van de link tussen financiën en capaciteitsplanning.

Lees verder

In 5 stappen naar een compleet overzicht van de benodigde OK capaciteit

De OK Calculator is een tool die u helpt om de benodigde OK capaciteit te berekenen. In 5 stappen wordt u begeleid naar een compleet overzicht van benodigde operaties, uren, blokken en OK’s voor bepaalde periodes en door uzelf gecombineerde groepen.

Lees verder

Vroeg in het jaar een betrouwbare prognose

Veel ziekenhuizen hebben inmiddels een eerste prognose van de schadelast 2018. Gelukkig maar, want het is waardevol om zo vroeg mogelijk in het jaar grip te krijgen op uw productie. Dan bent u nog in staat om in gesprek te gaan met uw verzekeraar of de interne productieplannen bij te stellen. Echter, het gevaar van een vroege prognose is de hoge mate van onzekerheid die dit met zich mee brengt.

Lees verder

Nieuwsarchief

Toon alles Aanmelden nieuwsbrief