Performation heeft, net als over 2018, 2019 en 2020, de ISAE 3402 Type II verklaring verkregen voor Notiz en de OHW Grouper, onderdeel van het Performation Datawarehouse. Dit keer gaat het over de controleperiode 2021. De door de externe auditer afgegeven verklaring is een bevestiging dat de tools aan de juiste kwaliteitseisen voldoen en de ingezette beheersmaatregelen goed functioneren. Het opnieuw behalen van deze verklaring, heeft voor jou als klant veel voordelen.

 

Denk hierbij aan de kwaliteit en transparantie van de interne processen, toetsing van beheersmaatregelen voor Horizontaal Toezicht (HT) en verminderde verantwoordingslast voor het ziekenhuis.

Kwaliteit en transparantie van de interne processen

Met de certificering is het voor zorgorganisaties zeker, dat de dienstverlening van Performation betrouwbaar is en voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen van de accountant. Hiermee ontstaat vertrouwen tussen alle stakeholders en het zorgt ervoor dat Performation continu blijft verbeteren. De auditer heeft inzicht gekregen in alle processen en procedures van Performation om de audit uit te voeren.

Beheersmaatregelen getoetst

Naast het toetsen van de processen en interne procedures, liet Performation ook inhoudelijk de controleregels ten behoeve van HT extern toetsen door de auditor, om extra zekerheid te kunnen geven over de inhoudelijke werking van de controles.

Verminderde verantwoordingslast

Vanwege de getoetste beheersmaatregelen door de externe auditer hoef jij minder verantwoording af te leggen richting de zorgverzekeraar en accountant. Denk hierbij aan de audit trail waarmee alle door de zorgorganisatie aangebrachte wijzigingen in Notiz worden gelogd. Of bijvoorbeeld de steekproefmodule die wordt gebruikt voor het uitvoeren van aselecte steekproeven en het bereken van de financiële impact middels de gecertificeerde OHW Grouper.

Bedankt voor jullie hulp!

Naast de auditor, willen we jou als gebruiker van onze tools bedanken voor je feedback en voor het eventueel uitvoeren van testwerkzaamheden. Dit nemen wij elk jaar weer mee in onze verwerking. Je bent van harte uitgenodigd om je vragen over de inhoud van het control framework te blijven stellen. Wellicht heb je zelf goede suggesties voor verbeteringen hierop of heb je vragen over jouw eigen control framework of testwerkzaamheden.

Foto: Marloes Huurman (Product owner OHW Grouper) en Milou Rossenaar (consultant Zorgregistratie)

https://performation.com/wp-content/uploads/2019/07/Bas.jpg
Bas Hammendorp Product owner Notiz

In control over jouw zorgregistratie

Notiz biedt tal van functionaliteiten om in control te zijn over jouw zorgregistratie, maar er komen ook mooie doorontwikkelingen aan waar je gebruik van kunt maken in het Horizontaal Toezicht-traject. Ben je hier nieuwsgierig naar of heb je  op dit vlak advies nodig? Neem contact met mij op via b.hammendorp@performation.com.
CASE

Controles op geregistreerde zorg levert veel geld op

Een goede zorgregistratie is een must voor een financieel gezond ziekenhuis. Daarbij is een goede inrichting van het EPD-systeem essentieel. Maar wat als de inrichting te wensen overlaat en dit leidt tot onderregistratie? Het Curaçao Medical Center kreeg hiermee te maken. Bij een controle met Notiz op registreerde zorg kwam veel onderregistratie aan het licht en zo werd veel geld opgespoord.
Bekijk de video
VIDEO

Zorgregistratie naar hoger niveau

Medisch Spectrum Twente gebruikt Notiz voor de zorgregistratie. MST kan hiermee beter analyseren hoe in het ziekenhuis geregistreerd wordt en sneller reageren op fouten in de zorgregistratie.