Hoe maak ik
goede afspraken
met verzekeraars?

Als financial in de zorg bent u de spil van de organisatie. Het is een voortdurende uitdaging om alle in- en externe klanten te voorzien van eenduidige managementinformatie. Het merendeel van uw inspanning zit in het verkrijgen van de data en informatie, in plaats van dat doen waar uw toegevoegde waarde ligt: informatie naar de organisatie brengen en ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen. Performation faciliteert u daarom bij het verzamelen en configureren van de data uit uw bronsystemen. Vervolgens maken we – in co-creatie met u – eenduidige, betrouwbare informatie van de data, zodat alle stakeholders in staat zijn goed geïnformeerd beslissingen te nemen.

Performation HOTflo neemt de Praktijk Index over

Performation HOTflo neemt de Praktijk Index over. Performation HOTflo is een partner voor het ondersteunen van financiële en logistieke processen in ziekenhuizen. De overname van de Praktijk Index voegt hier expertise en tooling op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid aan toe. Voor het vastleggen van diagnoses past de Praktijk Index Artificial Intelligence en machine learning toe. Dat scheelt de zorgprofessional administratielast en kostbare tijd.

Lees verder

Een nieuwe visie op capaciteitsbepaling

Inherent aan de verbouwing of nieuwbouw van een ziekenhuis is de vraag hoeveel capaciteit - in termen van poliklinieken, operatiekamers, bedden en dergelijke - nodig is. Opvallend is dat de meeste ziekenhuizen worden ontworpen langs de meetlat van het gemiddelde. Gemiddeld aantal polibezoeken, gemiddeld aantal ingrepen, gemiddeld aantal opnames. We richten een ziekenhuis in om te voldoen aan het gemiddelde. Heeft u zich weleens afgevraagd hoe vaak zo’n gemiddelde situatie zich voordoet? Het antwoord is: nooit!

Lees verder

Naar welke kant duw jij de zorg in 2019?

Mijn dochter doet dit jaar eindexamen. Dat betekent dat ze dit jaar gaat kiezen welke studie ze straks gaat volgen. Dat is een keuze met veel impact. De sector waarin wij werken, biedt volop kansen om keuzes te maken met grote impact. Want zorg bepaalt het leven van velen en de kwaliteit van leven van nog veel meer mensen. Stel je deze dagen, waarbij we op de drempel van een nieuw jaar staan eens voor, dat je op een kruispunt staat. Zo'n kruispunt als een studiekeuze. Je gaat iets anders doen. Waar kies je voor?

Lees verder

Er gaan steeds minder mensen naar het ziekenhuis, maar de daling is het sterkst bij mensen met een lage sociaaleconomische status. Een zorgelijke ontwikkeling?

Lees er meer over in de Trendanalyse productiviteit Nederlandse ziekenhuiszorg.