Hoe maak ik
goede afspraken
met verzekeraars?

Als financial in de zorg bent u de spil van de organisatie. Het is een voortdurende uitdaging om alle in- en externe klanten te voorzien van eenduidige managementinformatie. Het merendeel van uw inspanning zit in het verkrijgen van de data en informatie, in plaats van dat doen waar uw toegevoegde waarde ligt: informatie naar de organisatie brengen en ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen. Performation faciliteert u daarom bij het verzamelen en configureren van de data uit uw bronsystemen. Vervolgens maken we – in co-creatie met u – eenduidige, betrouwbare informatie van de data, zodat alle stakeholders in staat zijn goed geïnformeerd beslissingen te nemen.

Terugblik op Prognose-gebruikersmiddag

Ruim twintig vertegenwoordigers van diverse ziekenhuizen waren op woensdag 31 oktober aanwezig op de jaarlijkse Prognose-gebruikersmiddag. Samen keken ze terug naar de ontwikkelingen in Prognose en wisselden ze ervaringen uit over hoe de oplossing in ziekenhuizen gebruikt wordt. Ook keken de gebruikers én ontwikkelaars vooruit naar het komende jaar en mochten deelnemers input geven om de wensenlijst te prioriteren.

Lees verder

Begin nu met sturen voor toekomstige zorg

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag, de dag van de Miljoenennota waarin de kabinetsplannen omgerekend zijn naar de nationale begroting. Vanuit mijn zorgachtergrond kijk ik met belangstelling naar de zorgplannen. De uitdaging waar we al jaren voor staan, is groot: het beheersbaar houden van de zorgkosten en die uitdaging is de komende jaren nog niet zomaar verdwenen.

Lees verder

Datagedreven sturen in de zorg: Het onderschatte effect van een dashboard

Stelt u zich voor: de afgelopen periode heeft u veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van (sturings)rapportages en dashboards. Een indrukwekkende hoeveelheid informatie is nu beschikbaar gemaakt om bijvoorbeeld zo goed mogelijk te sturen op de inzet van een juiste verpleegkundigenformatie. De dashboards worden echter niet gebruikt. Wat nu?

Lees verder

Er gaan steeds minder mensen naar het ziekenhuis, maar de daling is het sterkst bij mensen met een lage sociaaleconomische status. Een zorgelijke ontwikkeling?

Lees er meer over in de Trendanalyse productiviteit Nederlandse ziekenhuiszorg.