Wilt u als bestuurder, financial, manager of medewerker van de afdeling Zorgcontrol meer grip op de zorgregistratie in uw ziekenhuis, maar bent u er nog niet uit of HT hiervoor de oplossing is? Of bent u over op HT en benieuwd hoe andere ziekenhuizen het toepassen en hoe zorgverzekeraars, accountants en andere zorgprofessionals HT ervaren?

 

Kijk op donderdag 22 oktober van 15.00 – 17.00 uur naar het webinar ‘Horizontaal Toezicht: is het een zorg of zegen?’.

 

Controle- en administratielast
In het facturatieproces van ziekenhuizen gaat weleens iets mis. Dat leidt tot een controle- en administratielast bij ziekenhuizen en zorgverzekeraars en een foutieve factuur voor de patiënt. Een betere samenwerking tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars in het proces vóór de facturatie, zou moeten helpen om een efficiënter facturatieproces te realiseren.

Die samenwerking heet Horizontaal Toezicht (HT).

28 Ziekenhuizen over op HT
Het streven van de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra), NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en ZN (Zorgverzekeraars Nederland) was dat in 2020 tachtig procent van de ziekenhuizen en UMC’s ingericht was op HT. De praktijk pakt echter anders uit. Op dit moment zijn 28 van de ruim 70 Nederlandse ziekenhuizen over op HT. Dat komt neer op zo’n veertig procent.  

Wat blijkt?
Een aantal ziekenhuis heeft aangeven geen urgentie te voelen om over te gaan. Ze hebben de processen goed op orde en weinig financiële impact op het jaarlijks zelfonderzoek. Anderzijds worden de HT-principes gewaardeerd en wil het ziekenhuis overgaan op HT. Vaak wordt ook al volgens de principes gewerkt en is de overgang op HT de formalisering.

Waarom vindt het ene ziekenhuis Horizontaal Toezicht een zorg en de ander een zegen?
De onderwerpen van het webinar zijn:

Successen, valkuilen en misverstanden van HT

Presentator Maarten Bouwhuis gaat in gesprek met Cornelis Jan Diepenveen (landelijk projectleider HT) en Martijn van Marle (zorgverzekeraar CZ) over successen, valkuilen en misverstanden van Horizontaal Toezicht.

Verschillen en overeenkomsten in administratieve processen

Zorgprofessionals van twee ziekenhuizen schuiven aan bij Maarten Bouwhuis. Het ene al over op HT, het ander gaat nog starten. Hoe richten zij de zorgadministratieve processen van het ziekenhuis in en hoe maken zij überhaupt zichtbaar dat ze in control zijn? Over tafel gaan de verschillen én overeenkomsten van hun werkwijzen.

Fire side

Kijk en luister naar een gesprek  tussen een accountant van Deloitte en een oudgediende uit de zorgsector die vanuit hun expertise en interesse de ontwikkelingen in de zorgregistratie volgen. Hoe ziet volgens hen de toekomst van de zorgregistratie eruit?

Benieuwd wie dit zijn? Schrijf u in voor het webinar

Datum

Donderdag 22 oktober 2020

Tijdstip

Van 15.00 – 17.00 uur

Voor

RvB, financials, managers en medewerkers van de afdeling zorgcontrol in het ziekenhuis.

Inschrijving

Is kosteloos