Event  |  11 februari 2025

Van Inzicht naar Impact:

De kracht van data voor passende zorg in de oncologie
Het groeiende aanbod aan oncologische behandelingen leidt tot betere uitkomsten. De uitdaging is om de juiste behandeling voor de juiste patiënt te bepalen.
Direct aanmelden
Header eventpagina

Voor patiënten en specialisten is het van essentieel belang om inzicht te hebben in het beloop van behandelingen bij andere patiënten, zodat zij in staat zijn om keuzes te maken op basis van bewezen effectiviteit en ervaringen uit de praktijk. Dit moet worden ondersteund door betrouwbare en actuele data, die vaak beperkt beschikbaar zijn.

 

Wij streven naar een zorgmodel waarin de patiënt actief wordt begeleid en samen met de zorgverlener beslissingen neemt over de behandeling die de patiënt het beste past. Keuzehulpen en de Patient Journey App spelen hierin een belangrijke rol. Door systematisch data te verzamelen tijdens het behandeltraject, kunnen we continu leren en de zorg verbeteren.


Op
dinsdag 11 februari 2025 organiseren wij het kennis- en netwerkevent ‘Van Inzicht naar Impact: De kracht van data voor passende zorg in de oncologie’ waarbij we ingaan op deze thema’s.

Tijdens dit event bespreken we twee casussen rondom borstkanker en darmkanker. We richten ons op vragen zoals:

  • Hoe kiezen patiënten sámen met hun zorgverlener de beste behandeling?
  • Hoe worden ze voldoende zelfredzaam om een actieve rol in hun zorg te spelen en blijft de medisch specialist op afstand betrokken?
  • Hoe kunnen we de verzamelde uitkomst informatie op een zinvolle manier weer toegankelijk maken voor de patiënt en zorgverlener?

Datum & tijd

Dinsdag 11 februari 2025
16.00 – 20.00 uur (incl. diner)

Locatie

Performation 
Nieuweroordweg 1
3704 EC Zeist

Sprekers zijn o.a.:

  • Miriam Koopman (internist-oncoloog),
  • Sabine Siesling (IKNL)
  • Linetta Koppert (oncologisch chirurg)

Programma

Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen en aanvullingen.

15.30 - 16.00 uur Inloop & klein hapje
16.00 – 16.15 uur Welkom en introductie
16.15 – 16.45 uur Miriam Koopman | Van Inzicht naar Actie: Keuzehulpen en Real-World Data voor passende zorg bij darmkanker
16.45 – 17.15 uur Sabine Siesling | Van Real-World Data naar passende nazorg en nacontrole bij borstkanker
17.15 - 18.15 uurDiner
18.15 – 18.45 uur Linneta Koppert | Hoe het delen van patiëntgerapporteerde uitkomsten bijdraagt aan (kwaliteits)verbetering van oncologische zorg.
18.30 – 19.15 uur Thomas Timmers | Thuismonitoring-app voor oudere patiënten die een electieve colorectale kankeroperatie ondergaan
19.15 – 20.00 uur Plenaire afsluiting

Direct aanmelden

Prakijkvoorbeeld toepassing Keuzehulp

Samen beslissen over de behandeling

Een diagnose heb je niet voor het kiezen. Daar moet de patiënt het mee doen. Dat betekent niet dat die patiënt de regie voor het behandeltraject uit handen hoeft te geven. De Keuzehulp geeft enige houvast in onzekere tijden. Deze tool helpt arts en patiënt om samen te beslissen over de beste behandeling. Miriam Koopman, internist-oncoloog in het UMC Utrecht vertelt hoe zij dankbaar gebruik maakt van de Keuzehulp (voor dikke darmkanker).

Lees het op Zorgvisie.nl
Afbeelding zorgkeuzelab
Afbeelding zorgkeuzelab
Praktijkvoorbeeld toepassing Patiënt Journey App

Gezondheid in eigen handen

Het is tijd om de zorg in Nederland heel anders aan te organiseren. In die overtuiging werken Rode Kruis Ziekenhuis, ViVa! Zorggroep, Huisartsen Zuid- en Midden-Kennemerland en Heliomare aan effectievere patiëntenzorg, in samenwerking met gemeenten, regionale welzijnspartijen en paramedici. Een belangrijke rol is weggelegd voor Positieve Gezondheid, preventie en technologie.

Lees het op Zorgvisie.nl
Patient journey app
Patient journey app
Praktijkvoorbeeld Real World Monitoring

Direct inzicht is nodig voor gerichtere aanpak van huisartsenzorg

Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland (HZW) vertegenwoordigt en ondersteunt de huisartsen uit deze regio. Een van de speerpunten is momenteel het inzichtelijker maken van de huisartsenzorg op praktijk-, populatie- en patiëntniveau. Aan data geen gebrek, ‘records’ in overvloed. Toch is het voor huisartsen lastig om de gewenste inzichten te verkrijgen. Met hulp van Performation probeert HZW daar verandering in te brengen.

Lees verder
Anneke passent hzw
Anneke passent hzw

Benieuwd hoe het werkt?

Luister naar de ervaringen van diverse zorgprofessionals tijdens ons kennis- en netwerkevent.
We hopen u op dinsdag 11 februari te verwelkomen.

Aanmelden