PERFORMATION EVENT 2020

Intelligent Hospital Management
Are you ready?

De zorg innoveert, steeds meer en steeds sneller. Termen als Artificial Intelligence, Machine Learning en Robotisering zijn in ziekenhuizen aan de orde van de dag. Registratiewerkzaamheden hoeven in principe niet meer door menselijke handen verricht te worden. De grote vraag luidt: is de zorg klaar voor de grote omslag?

Op 16 januari 2020 houden we opnieuw een Performation event. De aftrap van de dag vindt plaats bij het voetbalveld van de Johan Cruijff ArenA waarna we de dag vervolgen met onder andere een kennismaking met het Performation’s nieuwe Hospital control center.

Laat u inhoudelijk bijpraten op uw interessegebieden in een break out-sessie naar keuze. De invulling van de dag is nog volop in ontwikkeling en we houden u na inschrijving uiteraard op de hoogte van aanvullingen op het programma.

Het Performation event is geaccrediteerd met 5 ABAN-punten.

Programma

  • 8.00 uur: Ontvangst met ontbijthapjes
  • 9.00 - 10.30 uur: Plenair programma
  • 10.45 - 11.15 uur: Koffiepauze
  • 11.15 - 12.00 uur: Break-out sessie I
  • 12.15 - 13.00 uur: Break-out sessie II
  • 13.00 - 14.00 uur: Lunch/netwerken
  • 14.00 - 15.40 uur: Plenair programma
  • 15.40 - 16.10 uur: Netwerkborrel
  • 16.10 - 17.10 uur: Rondleidingen Johan Cruijff Arena

Sprekers

Arne Björnberg

Executive Chairman Health Consumer Powerhouse

Prof. Björnberg deed ervaring op als onderzoeksdirecteur en managementadviesfuncties in de Zweedse industrie.

Hij was ook CEO van de Zweedse National Pharmacy Corporation, directeur van Healthcare & Network Solutions voor IBM Europe, het Midden-Oosten en Afrika en CEO van het Universitair Ziekenhuis van Noord-Zweden.

Hij is gastprofessor aan de UN University for Peace (UPEACE). Sinds 2005 is Björnberg betrokken bij de  internationale HCP-index, zoals de EHCI 2005 – 2016-projecten en diverse andere, ziektegerelateerde indexen en projecten.

Prof.dr. Ger Koole

Hoogleraar business analytics aan de VU

Hij doceert de theorie en toepassingen van optimalisatie en data science aan bachelor, master en post-graduate studenten.

Zijn onderzoek richt zich op toepassingen van business analytics in dienstverlening, met name zorg, klantcontact en revenue management.

Daarnaast is hij oprichter van o.a. PICA, het VU-VUmc kenniscentrum op het gebied van zorglogistiek.

Het verzamelen van grote hoeveelheden data schept mogelijkheden en bedreigingen. Ger Koole gaat tijdens het Performation Event 2020 in op de mogelijkheden van ‘big data’ en ook hoe de nadelen deels vermeden kunnen worden.

Hans Kedzierski

Voorzitter RvB Hospital Nobo Otrobanda op Curaçao

Johannes (Hans) Kedzierski leidde verschillende grote ziekenhuizen en zorgorganisaties, zowel in de publieke als in de private sector. 

Sinds 1992 is hij Chief Executive Officer voor ziekenhuizen, variërend in grootte van 300 tot 1000 bedden, waaronder academische ziekenhuizen en instellingen voor geestelijke gezondheidszorg.

Kedzierski werkte in verschillende regio’s, waaronder Qatar, Pakistan en Nederland.

Ook is hij schrijver van diverse boeken en artikelen over management en beleid van de gezondheidszorg. Hij is regelmatig gastdocent aan Nederlandse en Pakistaanse business schools en is regelmatig spreker en/of voorzitter van conferenties en symposia.

Pim Sas

Manager kenniskern Procesverbetering en Innovatie Amphia

De kenniskern Procesverbetering en Innovatie in Amphia houdt zich bezig met procesverbeteringen in het primaire proces, klantcontactstrategie en integraal capaciteitsmanagement.

Met een opleiding als verpleegkundige en gezondheidswetenschapper was Pim in diverse rollen (in- en extern adviseur, lijnmanager, manager stafafdeling) werkzaam in diverse ziekenhuisorganisaties. In elke rol werkte hij aan het analyseren, organiseren en optimaliseren van processen, met als doel het kunnen bieden van de meeste optimale zorg voor de patiënt.

In zijn huidige functie geeft hij vorm aan de implementatie van Integraal capaciteitsmanagement binnen Amphia. Dit doet hij vanuit de overtuiging dat het gaat om verandermanagement. Hoe krijg je professionals en managers mee in een verandering die impact heeft op hun dagelijkse werkzaamheden?

Dit resulteerde in een breed draagvlak voor Integraal capaciteitsmanagement, waarvan de vorming van het Hospital control center een uiting is.

Daarnaast geven diverse andere experts en professionals vanuit de Nederlandse zorg hun visie op Intelligent Hospital Management.

Schrijf u in voor het event en wij houden wij u op de hoogte.

Praktische informatie

Datum

Donderdag 16 januari 2020

Locatie

Johan Cruijff ArenA

Adres

ArenA Boulevard 1, Amsterdam

Tijd

Vanaf 8.00 uur tot +/- 17.00 uur

Vorig jaar was het thema 'The future of healtcare information'. Driehonderd zorgprofessionals lieten zich op dit event inspireren door onder andere Isala en RadboudUMC die over hun best pratices op het gebied van innovatie vertelden.