De naweeën van COVID zijn in veel ziekenhuizen nog voelbaar. Het hoge ziekteverzuim zorgt er nog steeds voor dat het aantal operationele bedden ‘dagkoersen’ zijn. Hoe zorg je ervoor dat het OK-schema optimaal aansluit op de wisselende beddencapaciteit zodat je, ondanks de beddenkrapte, toch zoveel mogelijk patiënten kunt helpen?

 

Op 2 juni 2022 organiseren we de workshop Dynamische OK-uitgifte met HOTflo ORSO. Hierin leer je hoe je de tool goed gebruikt om bovenstaande uitdaging aan te gaan. Samen met gebruikers uit andere ziekenhuizen ga je aan de slag om dynamische tactische OK-uitgifte vorm te geven voor jouw ziekenhuis.

Waarom deze worshop?

De instroom van COVID-patiënten in de kliniek en op de IC en het daarvoor nodige personeel zorgen ervoor dat de bedden- en behandelcapaciteit voor electieve patiënten vaak minimaal was. Bovendien fluctueerde de capaciteit sterk in de tijd en was deze ook nog eens pas op het laatste moment bekend.

Zelfs nu het aantal COVID-patiënten in het ziekenhuis sterk is gedaald, blijft het probleem voortbestaan: het hoge ziekteverzuim zorgt er nog steeds voor dat de beschikbare capaciteit beperkt is en het aantal bedden dat operationeel is vaak ‘dagkoersen’ zijn. Deze online workshop leert je daar mee om te gaan.  

Dit ga je leren...

Een voorwaarde voor het realiseren van een optimaal OK-schema, is dat je per OK-sessie weet wat de uitstroom is naar de kliniek (het aantal patiënten, de ligduur en de bestemming). Zo kun je afhankelijk van het aantal gesloten bedden en de afdeling waar de sluiting zich voordoet, kiezen welke sessies wel en welke niet kunnen doorgaan. HOTflo ORSO stelt je in staat om deze uitdagende puzzel te leggen.

Aan de slag

Tijdens de workshop ga je samen met gebruikers uit andere ziekenhuizen, onder leiding van onze consultants, aan de slag om dynamische tactische OK-uitgifte vorm te geven voor jouw ziekenhuis. We gaan praktisch aan het werk met zowel het proces van uitgifte als met de inrichting en het gebruik van ORSO.

Omdat er ook andere gebruikers aanwezig zijn is er ruimschoots de gelegenheid om ervaringen te delen en best-practices uit te wisselen.  

Werken in je eigen omgeving

Tijdens de workshop laten we je zoveel mogelijk werken in je eigen omgeving en met de data van jouw ziekenhuis zodat de uitkomsten direct toepasbaar zijn. Maar ook als je nog niet zover bent met de inrichting of het gebruik van ORSO is dit voor jou een interessante workshop. We zorgen dan dat je aan de slag kunt in een demo-omgeving.

Voorbereiding workshop

Herken je deze problematiek en wil je hiermee gericht aan de slag? Meld je dan aan voor de workshop Dynamische OK-uitgifte met HOTflo ORSO. Na je aanmelding neemt een consultant contact met je op om de voorbereiding op de workshop met je door te nemen.

Praktische informatie

Datum

Donderdag 2 juni 2022

Tijdstip

Vanaf 12.00 (incl. lunch) – 17.00 uur

Locatie

Auditorium Bilthoven

Deelname

Gratis

Doelgroep

Capaciteitsadviseurs, OK-planners, functioneel beheerders ORSO

Aanmelden ORSO-worskhop

De aanmeldbevestiging wordt per e-mail verstuurd, maar kan als ‘spam’ gezien worden. Houd daarom de ‘Ongewenste e-mail’ ook in de gaten. 
https://performation.com/wp-content/uploads/2019/07/Pieter-Veenstra.jpg
Pieter Veenstra Consultant Capaciteit

Tackel de grootste uitdaging op het gebied van capaciteitsmanagent

“Deze workshop gaat je helpen om een van de grootste uitdagingen op het gebied van capaciteitsmanagent te lijf te gaan. Want één ding is inmiddels duidelijk: de onzekerheid over de beschikbaarheid van capaciteit zal de komende jaren aan de orde van de dag blijven.”

Bekijk de video

Maak een effectief OK-schema

Pieken en dalen in de kliniek en stress bij de verpleging. Elke ziekenhuis wil dat voorkomen. ORSO helpt om het meest effectieve OK-schema te maken. Hoe het werkt? Bekijk de video.