Elke zorgorganisatie stelt strategische doelen vast. Doelen variërend van het verbeteren van de kwaliteit van zorg, tot het realiseren van een gezond werkklimaat. Het gericht sturen en bijsturen om deze gestelde doelen te behalen, noemen we operationele sturing.

 

In een tijd waarin door de groeiende zorgvraag en arbeidsmarktkrapte, capaciteiten flink onder druk staan, is een goed ingericht proces voor operationele sturing belangrijker dan ooit! Hoe pakken zorgorganisaties de operationele sturing in dit dynamische speelveld aan? Deze vraag staat centraal op:

 

Donderdag 17 november in de gebruikersmiddag
Operationele sturing in de praktijk:
zo pakken ziekenhuizen het aan

 

Om operationeel goed te kunnen sturen, wil je continu inzicht in de in-door-uitstroom van patiënten in relatie tot de personele planning. Het verkrijgen van dit inzicht, kan op diverse manieren. We gaan op deze middag met zorgprofessionals vanuit diverse zorgorganisaties in gesprek over hun aanpak van operationele sturing en vragen ze hun best practices toe te lichten.

Best practices met OCC-kaarten

Vier ziekenhuizen lichten hun best practices toe met betrekking tot:

 • beddenoverleg
 • verwacht
 • personeel
 • operationeel plannen

De 10 meest gebruikte kaarten

Product owner Floris Beltman licht  de meeste gebruikte OCC-kaarten toe. Ook neemt hij je mee in de ontwikkelingen in de kaarten van de laatste tijd: waar werkt ons ontwikkelteam momenteel aan en wat staat er op de planning?

Fruit Festival
Als gebruiker kun je trouwens meedenken over ontwikkelingen in onze capaciteitssoftware. Floris introduceert deze middag daarom het Fruit Festival. Waarom deze naam en hoe het werkt? Daarover legt Floris alles uit. 

Meld je direct aan

De aanmeldbevestiging wordt per e-mail verstuurd, maar kan als ‘spam’ gezien worden. Houd daarom de ‘Ongewenste e-mail’ ook in de gaten. 

Praktische informatie

Datum

donderdag 17 november 2022

Tijdstip

Van 12.00 tot 17.00 uur

Locatie

Auditorium Beetslaan 19A, Bilthoven

Deelname

Gratis

Bestemd voor

Capaciteitsmanagers en -adviseurs, ……

Programma

 • 12.00 - 13.00 uur - Inloop met lunch
 • 13.00 - 13.15 uur - Welkomswoord door Auke Speet
 • 13.20 - 15.00 uur - Best practices van twee ziekenhuizen
 • 15.00 - 15.30 uur - Pauze
 • 15.35 - 16.10 uur - Best practice van ziekenhuis
 • 16.10 - 16.45 uur - Top 10 meest gebruikte kaarten & productinfo
 • 16.45 - 17.00 uur - Plenaire afsluiting & borrel
https://performation.com/wp-content/uploads/2021/11/Marije.jpg
Marije Wouters Consultant Capaciteit

Deel uitdagingen en ervaringen in operationeel sturen

“Kijk deze middag met ons mee naar de ontwikkelingen in operationeel sturen. We laten je graag zien hoe we de wereld van capaciteitsmanagement samen completer maken. Ik zie je graag op 17 november aanstaande.”