Wil jij jouw zorgorganisatie optimaal inzicht geven in kosten en kansen om de beste patiëntenzorg te leveren én financieel gezond te blijven? 

 

Of je nu een startende business controller bent of al langer werkt in de planning en control van de zorginstelling; je bent van harte welkom op onze gebruikersmiddag:  

 

Donderdag 3 november 2022
Maak meer impact door inzicht in kosten

 

In de eerste twee uur geven we een praktische training Kostprijzen. Consultants Holger Wagenaar en Jeroen Dijkmans maken je wegwijs in de Performation kostprijsmethode en ontwikkelingen met betrekking tot de NZa aanlevering 2023. Deze training is nuttig voor degenen die hun kennis willen opfrissen en degenen die nog niet eerder kostprijzen hebben berekend met Performation.


In het tweede deel van de gebruikersmiddag zijn er inspiratiesessies. Zo nemen we je mee in de toepassing van de berekende kostprijzen. De inspiratiesessies zijn:

Efficiënt kostprijzen berekenen met de scanmethode

Door Holger Wagenaar & Esther Berends

In 2022 introduceerde Performation een nieuwe, gestandaardiseerde berekenmethode voor kostprijzen. Tijdens deze sessie lichten we de methode toe en gaan we in gesprek over hoe deze methode aansluit bij de organisatiedoelen van het ziekenhuis.

Inzicht in kansen door benchmarking

Door Sanne Gooskens & Jeroen Dijkmans

Benchmarken van omzet-, kosten- en productiegegevens geeft je de handvatten om te sturen op doelmatige zorg en een financieel gezonde organisatie. We nemen je mee in de mogelijkheden van benchmarken en het vertalen van deze informatie in gerichte verbeterplannen.

Omgaan met de krappe arbeidsmarkt en groeiende zorgvraag

Door Esther Berends & Huub Deterd

De krappe arbeidsmarkt en groeiende zorgvraag zijn uitdagingen die vragen om samenwerking over afdelingen heen.

Door informatie over capaciteit, productie en financiën te combineren, stuur je gericht op doelmatige zorg en een gezond ziekenhuis. Toekomstbestendige zorg door datagedreven sturing noemen we dat!

 

Deel tijdens de lunch en borrel kennis en ervaring met vakgenoten. De consultants van Performation zijn beschikbaar om je vragen te beantwoorden.

Aanmelden event

De aanmeldbevestiging wordt per e-mail verstuurd, maar kan als ‘spam’ gezien worden. Houd daarom de ‘Ongewenste e-mail’ ook in de gaten. 

Praktische informatie

Datum

Donderdag 3 november 2022

Tijdstip

Vanaf 12.00 – 17.00 uur

Locatie

Auditorium | Beetslaan 19A, Bilthoven

Deelname

Gratis

Bestemd voor

Manager planning & control, (business) controller

Programma

  • 12.00 - 13.00 uur - Inloop en lunch (incl. glutenvrij en vegetarisch)
  • 13.00 uur - Start programma met voorstelronde
  • Blok I - Training
  • 13.15 - 15.00 uur - Training Kostprijzen
  • 15.00 - 15.15 uur - Pauze
  • Blok II - Inspiratiesessies
  • 15.15 - 15.45 uur - Efficiënt kostprijzen berekenen met de scanmethode
  • 15.45 - 16.15 uur - Inzicht in kansen door benchmarking
  • 16.15 - 16.45 uur - Omgaan met de krappe arbeidsmarkt en groeiende zorgvraag
  • 16.45 - 17.00 uur - Plenaire afsluiting & netwerkborrel
https://performation.com/wp-content/uploads/2021/03/Maarten-vd-Wilt-250x250-1.jpg
Maarten van der Wilt Business manager Financieel

Deel uitdagingen en ervaringen met vakgenoten

“Wat fijn dat we je weer mogen ontvangen! Tijdens deze gebruikersmiddag laten we je graag zien hoe we de wereld van planning & control intuïtiever maken. Ik zie je graag op 3 november aanstaande.”

Bekijk de video

Inzicht in behandelkeuzes

Voor onderbouwing voor gerichte verbeterplannen maakt Performation benchmarks. Er zijn benchmarks beschikbaar op het gebied van productie, kwaliteit, tarieven, kosten en doelmatigheid, capaciteit en FTE’s.