We bevinden ons in een historische situatie. COVID-19 heeft een groot deel van de wereld stil gelegd. Daar tegenover staat dat het coronavirus ziekenhuizen en andere zorginstellingen juist tot uiterste krachtsinspanningen drijft. Er wordt een zeer groot beroep gedaan op het organisatievermogen en op de mensen in jouw organisatie. We wensen je daarbij alle kracht toe en willen graag helpen om de crisis het hoofd te bieden.

 

Sommigen van jullie kiezen ervoor om externe partners even buiten de deur te houden. Daar hebben wij alle begrip voor. Wij faciliteren onze consultants goed om op afstand te werken en zullen daarmee de impact op lopende projecten minimaliseren.

Dienstverlening op afstand

Natuurlijk kun je ervan op aan dat onze tooling gewoon beschikbaar blijft evenals de ondersteuning vanuit de helpdesk. Bij de meeste ziekenhuizen kunnen we al op afstand onze dienstverlening doen. Daar waar we nog geen remote toegang hebben, proberen we dit in samenwerking met de ICT-afdeling van jouw ziekenhuis versneld op te zetten.

Juist nu is analytische capaciteit behulpzaam. Wij hebben extra mensen vrij gemaakt om te ondersteunen. Wij zetten alles op alles om kennis die een ziekenhuis heeft opgedaan om de crisis aan te pakken, snel naar andere ziekenhuizen te verspreiden.

Capaciteitsmanagement

Zo moet er nu gehandeld worden op het vlak van capaciteitsmanagement. Nooit eerder is het belang van evenwicht in beschikbaarheid van artsen, personeel, middelen, materialen en ruimtes zo groot geweest als dat deze de komende tijd zal zijn. De COVID-19 (verdachte) patiënten moeten goed opgevangen worden en de rest van de noodzakelijke zorg moet zo veel als mogelijk doorgang vinden. Dit om de gezondheidsschade zo veel mogelijk te beperken en het moment van ‘kiezen aan de poort’ zo lang mogelijk uit te stellen.

Je kunt daarom een beroep op ons doen als je denkt dat de operationele sturing van patiënten in jouw ziekenhuizen beter kan. De afgelopen dagen hebben wij al bij een aantal klanten een ‘corona dashboards’ ingericht op het gebied van:

  1. Personele beschikbaarheid
  2. Beschikbaarheid Sluis / ‘coronakamers’

Daarnaast hebben we specifieke beslisbomen opgesteld en de processen daar omheen ingericht om zo veel mogelijk in goede banen te leiden.

Lees hierover meer in het artikel Operationeel sturen in tijden van corona

Snelle beschikbaarheid van financiële inzichten en van productiedata kunnen we met de Datagateway faciliteren. Onze mensen gaan graag met je in gesprek over de manier waarop wij kunnen helpen de crisis te overwinnen.


Wij wensen je en jouw mensen veel sterkte en gaan schouder aan schouder deze crisis te lijf.

Wij helpen jouw zorgorganisatie graag

Wil je meer informatie over de dashboards? Neem contact met ons op. We denken en helpen graag mee. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.