Hoe wordt operationeel en tactisch sturen in de diverse ziekenhuizen ingericht? En welk ziekenhuis doet dit in een speciaal ingerichte ruimte oftewel een Hospital control center?

 

Onlangs organiseerde Performation hierover een hybride bijeenkomst. Hierin vertelde Wesley Baanstra (Capaciteitsmanager Noordwest Ziekenhuisgroep) waarom zijn ziekenhuis operationeel stuurt vanuit een HCC.

Carla Bouwhuis (capaciteitsmanager Bernhoven) legde uit waarom je niet per sé een HCC nodig hebt om operationeel te sturen. Na de presentaties gingen zorgprofessionals vanuit diverse ziekenhuizen in gesprek over hun aanpak van operationele sturing.

Tactische Integrale Patiëntenstroom Sturing (TIPS)

Performation lanceerde tijdens deze bijeenkomst het concept Tactische Integrale Patiëntenstroom Sturing (TIPS). Inzicht in én tactische bijsturing op capaciteitsinzet in de zorgketen is een cruciale schakel om de in- door en uitstroom van patiënten soepel te laten verlopen en grip te krijgen op toegangstijden, werkvoorraden en productiedoelstellingen. Capaciteitsmanager Willem Eijzenga vertelde hoe het Dijklander Ziekenhuis dit inricht en welke uitdagingen hierbij komen kijken.

Bekijk de video
WEBINAR TERUGKIJKEN
Bekijk het webinar terug. Om de privacy van de online kijkers te waarborgen, zijn de sprekers ingezoomd. Daardoor is het beeld niet optimaal. Tijdens het kijken ondervind je wellicht wat hinder van de bewegingen van de camera. Excuses daarvoor.
Vul onderstaand wachtwoord in om de video te kunnen bekijken:
&&Operationeel_tactisch_sturen